Závod bikerek na Světovém poháru v Novém Městě vyhrála Courtneyová, Čábelická skončila 22.

Úřadující mistryně světa v cross country horských kol Američanka Kate Courtneyová vyhrála závod Světového poháru v Novém Městě na Moravě. Nejlepší z českých bikerek Jitka Čábelická obsadila 22. místo. Hned za ní dojela Karla Štěpánová. Na vítězku ztratily zhruba pět minut.

Nové Město na Moravě (Aktualizováno: 12:38 26. 5. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězná Američanka Kate Courtneyová v cíli.

Vítězná Američanka Kate Courtneyová v cíli. | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

Courtneyová zopakovala týden starý triumf z úvodního závodu seriálu v německém Albstadtu, kde vybojovala své první vítězství ve Světovém poháru.

Závodní pole 78 žen ochudila neúčast jedné z hlavních favoritek Anniky Langvadové z Dánska. Loňská vítězka z Nového Města na sociálních sítích ráno uvedla, že nebude startovat. „Uvidíme se na dalších závodech SP,“ vzkázala fanouškům.

Už po zaváděcím nultém kole a při vjezdu do prvního ze šesti okruhů se v čele vytvořila pětice, v níž nechyběly největší favoritky, švýcarská cyklistická univerzálka Jolanda Neffová a Courtneyová.

Oběma pořádně zatápěla Nizozemka Anne Tauberová. Dosud byla v SP nejlépe třetí, v neděli potvrdila rostoucí formu a získávala náskok zejména v táhlých lesních stoupáních. V polovině závodu vedla o téměř 20 vteřin, v posledním kole ale výrazně ztratila a propadla se až na desáté místo.

Short track na Světovém poháru horských kol v Novém Městě ovládl van der Poel, Cink skončil 11.

Číst článek

Courtneyová ztrácela po dvou kolech přes půl minuty, pak se ale pustila do stíhací jízdy, z pátého místa se postupně prodrala na druhé a v posledním kole se přehnala i přes Tauberovou.

Neffovou potkala ve čtvrtém okruhu krize, v šestém defekt a nakonec dojela osmá. Druhá McConnellová i třetí Smithová se prosadily na stupně vítězů v SP poprvé.

Devatenácté místo z Albstadtu a své kariérní maximum se nepovedlo překonat Čábelické (za svobodna Škarnitzlové). Po prvním kole byla třináctá, ale pak se propadala.

Závod mužů odstartuje ve 13:35.

Závod SP v cross country horských kol v Novém Městě na Moravě:
Ženy: 1. Courtneyová (USA) 1:27:31, 2. McConnellová (Austr.) -36, 3. Smithová (Kan.) -42, 4. Freiová (Švýc.) -45, 5. Degnová (Dán.) -1:33, 6. Indergandová (Švýc.) -1:34, ...22. Čábelická -4:58, 23. Štěpánová -5:04, 63. Ježková -10:25, 70. Veselá (všechny ČR) -11:13.

Průběžné pořadí (po 2 závodech): 1. Courtneyová 700, 2. Neffová (Švýc.) 490, 3. Woodruffová (USA) 385, ...19. Čábelická 182, 32. Štěpánová 106.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme