Short track na Světovém poháru horských kol v Novém Městě ovládl van der Poel, Cink skončil 11.

Český biker Ondřej Cink dojel jedenáctý v short tracku na Světovém poháru horských kol v Novém Městě na Moravě. Závod vyhráli Nizozemec Mathieu van der Poel a Američanka Chloe Woodruffová. Nejlepší z českých závodnic byla na 17. místě Jitka Čábelická.

Nové Město na Moravě Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězný Nizozemec Mathieu Van der Poel.

Vítězný Nizozemec Mathieu Van der Poel. | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

Cink skončil stejně jako před týdnem v Albstadtu těsně za první desítkou. Na vítěze ztratil pět vteřin. „Jsem určitě spokojený. Byl to můj cíl, do hlavního závodu budu startovat z druhé řady. Do posledního kola to bylo těsné. Snažil jsem se být vepředu, ale to chtěl každý,“ řekl Cink v rozhovoru pro Českou televizi.

Čtyřiadvacetiletý Van der Poel zkusil nastoupit v polovině závodu na deset okruhů, nakonec ale rozhodl až v jeho závěru. Dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu, který je rovněž úspěšným silničářem a vyhrál letos už čtyři jednorázové závody na silnici, navázal na týden starý triumf z Německa.

„Závod byl hodně nervózní. Ocitl jsem se vepředu a až do cíle to bylo jedno velké utrpení. Cítil jsem se ale hodně dobře a mám radost z vítězství. Vyžaduje to v něčem podobnou námahu jako v cyklokrosu,“ uvedl Van der Poel. Za ním skončili Francouz Maxime Marotte a Brazilec Henrique Avancini. První patnáctku uzavíral Jan Škarnitzl.

Škarnitzlova sestra Čábelická zaostala za vítěznou Woodruffovou o 15 sekund. „Bylo to strašně rychlé, byl to poziční boj. Několikrát to bylo na lokty. Měla jsem menší kolizi a dokonce se mi cestou ztratil čip. Byl to nejtěžší a nejrychlejší short track, co jsem kdy jela,“ řekla Čábelická.

Rovněž Američanka rozhodla až v závěru závodu. Druhá byla Britka Annie Lastová a třetí Švýcarka Jolanda Neffová.

O víkendu se v Novém Městě pojedou závody SP v olympijské disciplíně cross country. Elitní kategorie jsou na programu v neděli.

Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě - short track:
Muži: 1. M. Van der Poel (Niz.) 20:49, 2. Marotte (Fr.) stejný čas, 3. Avancini (Braz.) -1, ...11. Cink -5, 15. Škarnitzl (oba ČR) -6.
Ženy: 1. Woodruffová (USA) 22:08, 2. Lastová (Brit.), 3. Neffová (Švýc.) obě -8, ...17. Čábelická -15, 22. Štěpánová (obě ČR) -22.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme