Bikerské Pražské schody ovládl Valero. Kulhavý závod nedokončil, Schurter bavil diváky

Vítězem 25. exhibičního bikerského závodu Pražské schody se stal David Valero Serrano, který za sebou nechal Švýcara Fabiana Gigera, pro třetí příčku si zajel Polák Bartlomiej Wawak. Nejlepší z Čechů byl pátý Matouš Ulman. V ženském závodě byla nejrychlejší Švýcarka Jolanda Neffová, která za sebou nechala druhou Polku Maju Wloszczowskou a bronzovou domácí bikerku Jitku Škarnitzlovou.

Praha (Aktualizováno: 21:05 29. 5. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španělský závodník David Valero Serrano se do čela dostal ve strhujícím závěru, kde předjel do té doby vedoucího Švýcara Fabiana Gigera, který už na Španělův nástup nedokázal zareagovat.

Už po pětadvacáté budou bikeři sjíždět Zámecké schody, pro závod si přejí hlavně hezké počasí

Číst článek

Závod se jel ve vynikající atmosféře, kterou si po jeho skončení pochvaloval mimo jiné i olympijský vítěz z Ria Nino Schurter. Ten po náročném víkendovém závodě Světového poháru v Novém Městě, kde vybojoval první místo, pojal Pražské schody doopravdy exhibičně, snažil se především bavit diváky a do cíle dojel až na konci druhé desítky.

„Je to těžký závod. Můj cíl nebyl vyhrát, po závodu Světového poháru v Novém Městě už jsem velké vítězství měl a potřebuju trochu odpočinku, abych se dal do kupy. Bral jsem to jako zábavu. Pokud mi to bude sedět do kalendáře, určitě se sem vrátím,“ ujistil Schurter. „Je to skvělý závod,“ dodal Švýcar, jenž pobavil diváky dojezdem na zadním kole.

Jaroslav Kulhavý rovněž po náročném závodě v Novém Městě neměl sil nazbyt a už ve třetím kole odstoupil. Nejlepší z českých bikerů tak byl nakonec Matouš Ulman, Ondřej Cink skončil devátý.

Neffová se radovala nadvakrát

V ženském závodě skončily Neffová, Wloszczowská i Škarnitzlová v cíli přesně tak, jak dostaly startovní čísla. Vedoucí trojice se utrhla zbytku závodnic v průběhu druhého kola. Neffová si rozhodující útok nechala na předposledního stoupání a už před sebe nikoho nepustila.

V závěru závodu se Neffová radovala předčasně, když při průjezdu Nerudovou ulicí v místě startu už zdravila diváky, i když ji ještě čekal výstup k Pražskému hradu. I přes menší nedorozumění nakonec Švýcarka vybojovala první vítězství a spravila si chuť po druhém místě z víkendového SP v Novém Městě na Moravě.

„Trať byla extrémně těžká. Hlavně proto, že jsem si myslela, že cílová čára je tam, kde byl start,“ smála se Neffová. „Sprintovala jsem tam a pak zjistila, že cíl je jinde. Tak jsem musela vyjet celou tu cestu až k Hradu. Jsem šťastná, že jsem to i přesto dokázala, protože náskok na Maju byl malý a musela jsem ještě zabrat,“ dodala Neffová.

„Je to tady fakt nádherné. Spousta lidí podél trati, Praha je navíc krásné město. Myslím, že pro takový závod nemůže být krásnější prostředí. A tohle je skvělá show. Doufám, že se sem zase vrátím. Ráno jsme si udělali takovou menší procházku Prahy a řeknu vám, že je vážně úžasná,“ chválila Neffová nevšední atmosféru a kulisu závodu.

Pražské schody, 25. ročník exhibičního závodu na horských kolech:

Muži: 1. Valero (Šp.) 33:48, 2. Giger (Švýc.) -6, 3. Wawak (Pol.) -12, 4. Coloma (Šp.) -28, 5. Ulman (Česká spořitelna-Accolade) -37, 6. Rauchfuss (Kellys Bike Ranch) -40, ...9. Cink (Primaflor-Mondraker-Rotor) -1:29, 10. Vastl (N1 BMC) -1:31.

Ženy: 1. Neffová (Švýc.) 25:23, 2. Wloszczowská (Pol.) -7, 3. Škarnitzlová (Gapp System-Cabtech) -1:09, 4. Štěpánová (N1 BMC) -2:20, 5. Havlíková (Kooperativa Jablonec n/N) -2:30, 6. Janssonová (Švéd.) -2:39.

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme