Hrozná bolest, ale mám čisté svědomí, říká Baumrtová. Šampionát považuje za svůj největší úspěch

Večerní finále na dvě stě metrů znak bude bez české účasti. Simona Baumrtová je i tak spokojená se svými výsledky na mistrovství světa v Budapešti. Jedno finále už plavala, dokázala se ve všech svých startech na znakařských tratích dostat mezi dvacítku nejlepších a dokázala, že zase patří mezi elitu.

Budapešť Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simona Baumrtová

Simona Baumrtová | Foto: ČSPS - Martin Sidorjak

Na ranní rozplavby chodí závodníci neohlášeni. Jen nastoupí k blokům, aby se závody ničím nezdržovaly. Zato večer se jedná o velkou show a Simona Baumrtová si ji užila hned třikrát. „Čtyři roky jsem neplavala dobře na velkých soutěžích. Tohle je jeden z největších úspěchů v mé kariéře, protože sedmé místo na mistrovství světa v dlouhém bazénu je neskutečný výsledek,“ rozplývala se pro Radiožurnál Baumrtová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plavkyně Simona Baumrtová byla velmi spokojená se svými výsledky na mistrovství světa v Budapešti

Z bazénu po své poslední znakařské trati, tedy dvoustovce, vylézala sice unavená, ale s nadšením a elánem do dalších závodů. Zrovna u ní je patrné, když je nespokojená. Lze to poznat na jejím hlase, ale nic podobného se za celý šampionát tentokrát nenašlo. Startem ke všemu byla zvládnutá úvodní znakařská rozplavba na stometrové trati.

„Všechny tři stovky se mi plavaly dobře, nevytuhnula jsem. Spíš šlo o psychickou koncentraci,“ vysvětlovala Baumrtová. „Na padesátce jsem se cítila skvěle, ale na finále jsem neměla,“ upozornila. Poslední postupový čas mezi nejlepších deset plavkyň byl 27,64 sekund. Baumrtová zaplavala 28,03. „Na předchozích mistrovstvích by můj čas stačil, šíleně se to zvedlo,“ dodala česká reprezentantka.

Padesát metrů podle ní plavou pouze ženy, které se specializují na krátkou trať a v delších nezávodí. Byla na ní větší konkurence. Na znakařskou dvoustovku pak Baumrtové už nezbývaly síly. „Ty jo, to byla hrozná bolest. Ještě teď ji cítím. Ale mám čisté svědomí, že jsem do toho dala všechno,“ hovořila po konci závodu.

Baumrtovou čeká už jen štafeta, která se bude konat v neděli. S velkými ambicemi do ní česká reprezentace nepůjde. „Finále je strašně těžké. Jediné, o co se můžeme pokusit, je zaplavat český rekord,“ řekla. Ostatně jedno národní maximum už na tomto šampionátu Baumrtová překonala. V semifinále znakařské stovky časem 59,65 sekund.

Martin Charvát, sob Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme