Hrůzná nehoda v aglické formuli. Mladík po nárazu přišel o obě nohy

K velmi nešťastnému incidentu došlo v nedělním závodě britské formule 4 na okruhu Donington Park. Sedmnáctiletý anglický závodník Billy Monger v plné rychlosti narazil do nepojízdného vozu jednoho ze soupeřů a v důsledku zranění přišel o obě nohy. Na podporu zraněného jezdce brzy vznikla internetová sbírka, do které se zapojili i jezdci z F1.

Tento článek je více než rok starý.

Donington/Velká Británie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Billy Monger

Billy Monger | Foto: Facebook Billyho Mongera

Hrozivě vypadající nehoda se stala v první polovině šestého závodu britské F4 poté, co finského pilota Patrika Pasmu postihla technická závada a zůstal stát na dráze. Několika jezdcům, kteří jeli těsně za ním se sice podařilo vyhnout, ale Billy Monger už takové štěstí neměl.

Následovala tvrdá srážka, po níž trvalo asi 90 minut, než záchranáři dokázali Mongera vytáhnout z poničeného monopostu.

Do nemocnice byl převezen i Patrick Pasma, ale jeho zranění nebyla vážná. To se nedalo říct o Mongerovi, jenž musel s vážným poraněním nohou okamžitě podstoupit operaci. Ani tak však nakonec nestačila na to, aby lékaři zachránili jeho nohy, které musely být amputovány.

Zpráva o těžké nehodě nadějného závodníka se rychle začala šířit po internetu, což napomohlo tomu, aby byla založena sbírka, jejíž výtěžek bude určen na Mongerovu rekonvalescenci.

Ačkoliv se peníze začaly vybírat teprve ve středu, už nyní lidé z celého světa přispěli více než půl milionu liber. Mezi donátory jsou i piloti F1 – mistr světa z roku 2009 Jenson Button daroval 15 tisíc liber a stejnou částku poslal i 19letý Max Verstappen.

Jakub Knoll, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme