České plavkyně pomohly Tridentu na úvod nové týmové soutěže k třetímu místu

České plavkyně Simona Kubová a Anika Apostalonová pomohly na úvodním mítinku nové soutěže International Swimming League (ISL) týmu DC Trident k třetímu místu. V krátkém bazénu v Indianapolisu vyhráli plavci z celku Energy Standard, druzí skončili Cali Condors.

Indianapolis (USA) (Aktualizováno: 12:30 7. 10. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová týmová plavecká soutěž International Swimming League

Nová týmová plavecká soutěž International Swimming League | Zdroj: Profimedia

Znakařka Kubová byla v sobotu druhá na padesátce, ale v neděli už další medailové umístění nepřidala. Na stovce doplavala šestá a polohové štafetě Tridentu pomohla ke čtvrtému místu. Apostalonová dohmátla šestá na kraulové stovce a se smíšenou štafetou byla pátá.

Plavecká revoluce s českou účastí. Milionářskou soutěž závodníci vítají, federace je ale proti

Číst článek

„Jsem moc spokojená se znakovou padesátkou. S tím, že jsem skončila na druhém místě a dokázala pro tým vybojovat hodně bodů, a také s tím, že jsem obě stovky zaplavala skoro stejně, i když mezi nimi bylo opravdu málo času,“ uvedla Kubová v tiskové zprávě.

V individuálním pořadí, které zohledňuje přínos pro tým, skončily obě české zástupkyně v třetí desítce. Kubová vybojovala Tridentu 14,5 bodu, Apostalonová 11. Nejlepší byli Sarah Sjöströmová z Energy (55,5) a její týmový kolega Chad le Clos (43).

V nové elitní plavecké soutěži se představí znakařka Kubová i Anika Apostalonová

Číst článek

ISL má atraktivním formátem a účastí elitních závodníků přitáhnout k plavání další fanoušky. Startuje v ní osm celků, čtyři evropské a čtyři americké. V každé disciplíně plavou za tým dva závodníci nebo dvě štafety.

Každého z šesti základních kol ISL se zúčastní čtyři týmy, další mítink je na programu o tomto víkendu v Neapoli. Liga vyvrcholí za účasti dvou nejlepších evropských a amerických klubů 20. a 21. prosince v Las Vegas.

Kubovou nadchla atmosféra v Indianapolisu. „Byla úžasná, hlavně v závěru mítinku, kde jsme se s Aqua Centurions přetahovali o každý bod. Až se dám zdravotně dohromady, tak to budu v Itálii určitě vnímat ještě lépe, jsme skvělý kolektiv,“ zhodnotila Kubová premiéru nové soutěže.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme