Havaj přijde poprvé v historii o Ironmana. Mistrovství světa v dlouhém triatlonu se přesouvá do Utahu

Mistrovství světa v dlouhém triatlonu Ironman se příští rok poprvé v historii neuskuteční na Havaji. Důvodem je nejistota spojená s pandemií koronaviru, a proto se 226 kilometrů dlouhý závod v plavání, cyklistice a běhu přesune do města St. George v americkém Utahu.

St. George (USA) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítěz havajského Ironmana z roku 2017 Patrick Lange

Vítěz havajského Ironmana z roku 2017 Patrick Lange | Zdroj: Reuters

Po dalším odložení se legendární triatlonový závod uskuteční 7. května. Následovat by rovněž v příštím roce měl i ročník 2022, tentokrát už v tradičním říjnovém termínu a opět na Havaji.

Železná vůle a 16 hodin dřiny. Mladík s Downovým syndromem úspěšně dokončil Ironmana

Číst článek

Ironman byl z loňska přeložen kvůli rostoucímu počtu případů nákazy covidem-19 na Havajských ostrovech v Tichém oceánu.

Covid na ostrově

Závod složený z 3,9 km plavání, 180,3 km jízdy na kole a běžeckého maratonu byl původně odložen na únor, ale konat by se měl až v květnu a úplně jinde.

„Vzhledem k tomu, že dopad covidu na Havaji přetrvává, nemáme jistotu, že bude Big Island začátkem roku připraven. Organizátoři v Gt. George v Utahu se chopili příležitosti a uspořádají ročník 2021,“ uvedli pořadatelé Ironmanu na sociálních sítích.

Po návratu na Havaj s centrem ve městě Kona by měl být říjnový závod nově vícedenní. Ženy ho mají na programu 6. října, muži o dva dny později.

Česká stopa

Loni se kvůli pandemii Ironman na hlavním ostrově neuskutečnil poprvé od svého založení v roce 1978. Úřadujícím vítězem je trojnásobný šampion Jan Frodeno z Německa. Patnáctkrát startoval na Havaji Petr Vabroušek a jeho 19. místo z roku 2002 je českým maximem.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme