NBA potrestala Moranta za tanec s pistolí v nočním klubu, Memphisu bude chybět ještě tři zápasy

Basketbalista Ja Morant bude chybět Memphisu kvůli incidentu se zbraní v nočním klubu ještě v dalších třech zápasech. Vedení NBA uzavřelo vyšetřování kauzy, kterou odstartovalo živě přenášené video na sociálních sítích, na němž hráč pózoval se zbraní v ruce, a suspendovalo ho na celkem osm zápasů. Pět už si jich odpykal.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ja Morant

Ja Morant | Zdroj: Reuters

K incidentu došlo na začátku března v Denveru po zápase Memphisu s místními Nuggets. Vedení klubu za to hráče nejprve vyřadilo z týmu na dva zápasy, později mu trest prodloužilo o další čtyři. Případem se zabývala i policie, vyšetřování ale neprokázalo, že by Morant spáchal trestný čin.

Morantova nadějná kariéra je v ohrožení, kvůli držení zbraně mu hrozí dlouhá stopka od NBA

Číst článek

Vedení NBA nyní stanovilo konečnou podobu postihu, za zameškané zápasy navíc hráč nemůže pobírat plat. Morant tak přijde o zhruba 669 000 dolarů.

„Jaovo chování bylo nezodpovědné, bezohledné a potenciálně velmi nebezpečné,“ uvedl v prohlášení komisař NBA Adam Silver. „Má to také vážné důsledky vzhledem k jeho obrovské sledovanosti a vlivu, zejména mezi mladými fanoušky, kteří k němu vzhlíží,“ dodal.

Třiadvacetiletý Morant zmešká dnešní zápas Memphisu v Miami a ještě další dvě utkání. K dispozici bude trenérovi Tayloru Jenkinsovi v pondělí, kdy Grizzlies hrají v Dallasu.

Video na sociálních sítích, kde Morant pózuje se zbraní v ruce:

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme