Jágr, Patera, Kejval i Dvořák. S Otou Černým se přišly naposledy rozloučit desítky lidí

Desítky lidí se v pondělí do kladenského kostela svatého Václava přišly rozloučit s bývalým novinářem a dlouholetým šéfem sportovní redakce České televize Otakarem Černým, který minulé úterý zemřel ve věku 77 let. Vedle Černého kolegů z televize včetně generálního ředitele ČT Petra Dvořáka mezi nimi nechyběli legendární hokejista Jaromír Jágr, trenér hokejové Mladé Boleslavi Pavel Patera nebo předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Kladno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Desítky lidí se v pondělí do kladenského kostela svatého Václava přišly rozloučit s bývalým novinářem a dlouholetým šéfem sportovní redakce České televize Otakarem Černým, který minulé úterý zemřel ve věku 77 let

Desítky lidí se v pondělí do kladenského kostela svatého Václava přišly rozloučit s bývalým novinářem a dlouholetým šéfem sportovní redakce České televize Otakarem Černým, který minulé úterý zemřel ve věku 77 let | Foto: David Kundrát / CNC | Zdroj: Profimedia

„Byl to skvělý člověk, měl jsem ho moc rád. Byl to přísný, ale spravedlivý a pracovitý člověk. Strašně měl rád sport, lidi a poctivou práci,“ řekl Kejval CNN Prima News.

Zemřel Otakar Černý, tvář sportu České televize. Legendárnímu novináři bylo 77 let

Číst článek

Černý byl vystudovaným učitelem, v Československé televizi pracoval v různých pozicích od roku 1969. Před sportovní redakcí vedl i redakci zpravodajství.

Do důchodu odešel v roce 2013. V letech 2000 až 2002 byl tiskovým mluvčím ministra zdravotnictví, osm let působil i v komisi rozhodčích Fotbalové asociace České republiky.

Před patnácti lety se kladenský rodák Černý podílel na založení programu ČT sport, předtím moderoval i diskusní politické pořady.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme