VIDEO: Motocyklista Kornfeil se při Velké ceně Francie blýskl kaskadérským kouskem

Dramatický moment, který se stal hitem sociálních sítí, zažil český motocyklový závodník Lukáš Kornfeil při nedělní Velké ceně Francie v kategorii Moto 3. Přímo před Kornfeilem totiž upadl Ital Enea Bastianini, ale český závodník jeho motorku bravurně přeletěl.

Tento článek je více než rok starý.

Le Mans Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pětadvacetiletý Kornfeil po životní kvalifikaci startoval do závodu z druhého místa a úvod se mu vydařil. Druhou pozici si nejen udržel, ale dokonce i chvíli vedl a zajel rekord okruhu, který byl ale následně překonán.

Ve formuli 1 se srazili dva jezdci týmu Red Bull, za to se musí omluvit zaměstnancům stáje

Číst článek

Postupně se pole závodníků sjelo a Kornfeil se v asi desetičlenné skupině zařadil na pátou pozici. V jeden moment kyjovský rodák vyjel z trati, a protože si ji tím zkrátil, udělili mu komisaři penalizaci 1,3 sekundy ke konečnému času. „Nevím, proč bych měl být trestaný za manévr, který mně nic nepřinese a jen přispěje k bezpečnému průjezdu celým sektorem... Ale co se dá dělat," uvedl český závodník na své facebookové stránce.

Nejdramatičtější moment ale zažil Kornfeil v závěru závodu, když zbývaly dvě kola do cíle. Těsně před ním spadl Ital Enea Bastianini a český jezdec neměl jinou možnost než jeho motocykl „přeletět". Dopadl poté mimo trať a bravurně tuto motokrosovou vložku ustál.

„Když jsem viděl, jak tam letí jeho motorka, jediné, co mě napadlo - přidej plyn a do stupaček. Dopad byl dost tvrdý. Zadní tlumič šel nadoraz a byla to taková rána, že se mně nafoukl airbag v kombinéze. Byl jsem z toho dost otřesený a poslední kolo závodu bylo dost bolestivé. Už jsem se nemohl dočkat, až se protáhnu," popsal Kornfeil neobvyklou situaci, jež se stala bezprostředně po závodě hitem na internetu a sociálních sítích.

Incident stál Kornfeila pokles na osmou pozici, nicméně změnám pořadí nebyl konec. V poslední zatáčce v boji o vítězství skončil po „highsideru" na zemi Ital Marco Bezzecchi, jemuž se nestačil vyhnout Španěl Jorge Martín a také havaroval. Do cíle dojel jako první nikým neohrožován Fabio Di Giannantonio, jehož radost ale netrvala dlouho. Dodatečně udělená třísekundová penalizace za zkrácení trati Itala odsunula až na čtvrtou pozici a premiérovou výhru slavil Španěl Albert Arenas. 

Velká cena Francie, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Le Mans:

Moto3: 1. Arenas (Šp./KTM) 37:40,056, 2. Migno (It./KTM) -0,160, 3. Ramírez (Šp./KTM) -0,709, 4. Di Giannantonio -1,811, 5. Antonelli (oba It./Honda)-2,305, 6. Kornfeil (ČR/KTM) -5,487.

Průběžné pořadí MS (po 5 z 19 závodů): 1. Bezzecchi (It./KTM) 63, 2. Di Giannantonio 59, 3. Canet 56, 4. Martín (oba Šp./Honda) 55, 5. Migno 45, 6. Ramírez 37, ...9. Kornfeil 36.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme