Bárta je pošesté českým mistrem v časovce. Za sebou nechal Černého i Vakoče

Cyklista Jan Bárta si na společném šampionátu ve slovenských Voderadech vyjel již šestý český titul v časovce. Za ním skončili obhájce loňského prvenství z Karlových Varů Josef Černý a další z hlavních medailových adeptů Petr Vakoč.

Voderady (Aktualizováno: 17:10 27. 6. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklista Jan Bárta

Cyklista Jan Bárta | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Čtyřiatřicetiletý rodák z Kyjova Bárta dosáhl na 41 kilometrů dlouhé trati času 51:01,59. Černého, jenž před rokem triumfoval poprvé a dokonce dosáhl na vítězný double, protože následně vyhrál i silniční závod, za sebou nechal o téměř 33 vteřin. Vakoč ztratil na vítěze minutu a 16 sekund.

Pomýšlel jsem na medaili. Ale snažil jsem se soustředit jen na časovku, říká bronzový cyklista Bárta

Číst článek

„Větší motivaci jsem měl na Evropských hrách, protože je to větší závod s větší konkurencí. Na mistrovství republiky o dva dny později motivace není až taková. Samozřejmě chcete vyhrát, ale když jsem věděl, že pojedu dvě časovky po sobě, tak jsem se snažil prvně soustředit na Evropské hry,“ řekl Radiožurnálu Bárta.

Bártovi se s Černým podařilo zúčtovat za loňský závod, kdy s ním rovněž o více než půl minuty prohrál a skončil druhý. Vrátil se tak na domácí trůn, který mu patřil naposledy v roce 2017. Předtím triumfoval čtyřikrát za sebou v letech 2012 až 2015, než ho v Hodoníně v roce 2016 porazil Leopold König.

Mezi muži do 23 let byl stejně jako loni nejrychlejší Jakub Otruba, jemuž se podařilo stejně dlouhou trať zdolat za 53 minut a 55 vteřin. Souboj s chronometrem v závodě juniorů na poloviční distanci zvládl nejlépe Jakub Ťoupalík.

Mistrovství ČR a Slovenska v silniční cyklistice - časovka ve Voderadech:
Muži (41 km): 1. Bárta (Elkov Author) 51:02, 2. Černý (CCC) -33, 3. Vakoč (Deceuninck-Quick Step) -1:16, 4. Schlegel -2:52, 5. Kukrle (oba Elkov Author) -3:06, 6. Lehký (Topforex-Lapierre) -3:36.

Muži do 23 let (41 km): 1. Otruba (Elkov Author) 53:55, 2. Rotter (Favorit Brno) -9, 3. Sedláček (CC Etupes) -42.

Junioři (20,5 km): 1. J. Ťoupalík (Cycling Academy Tábor) 26:57, 2. Bittner (Mapei Merida Kaňkovský) -8, 3. Stoček (Ivarcs-Author) -24.

dan, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme