Nedělní program plaveckého šampionátu nabídne dvě medailové naděje. Baumrtová bude chtít lepší start

Hned dvě medailové naděje bude mít české plavání ve večerním programu evropského šampionátu. Kromě Kraulaře Jana Micky se do něj dostala i Simona Baumrtová, která zvládla semifinále znakařské padesátky i díky velmi rychlému startu.

Glasgow Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simona Baumrtová, plavkyně

Simona Baumrtová, plavkyně | Foto: Šárka Ševčíková

„Myslím si, že jsem byla soustředěná méně než ráno, ale stejně si myslím, že jsem skočila hrozně hluboko,“ popisuje Radiožurnálu česká znakařka chvíli po startu, kdy závodnice skočí pod hladinu a vlněním se na ni zpátky dostanou. A to z poměrně velké hloubky.

Znakařka Baumrtová na mistrovství Evropy slaví rekord i postup do finále

Číst článek

„Tady to zkresluje, protože je tu hloubka jenom dva metry, v jiných bazénech bývá i tři. Nejoptimálnější je skočit mělce, protože někdo mi říkal, že v 80 centimetrech je nějaká jiná hustota a že je to nejrychlejší,“ zamýšlí se česká znakařka.

I takové detaily rozhodují o tom, kdo získá medaili, vždyť Baumrtová se do finále dostala o pět setin sekundy.

Sama říká, že nejkratší trať je o náhodě, vždyť ani není na olympiádě a česká plavkyně se na ni ani nesoustředí. Ale uvítala by, kdyby ta náhoda jednou hrála v její prospěch a ona měla medaili.

„Mně se na dlouhém bazénu povedla jenom jedna medaile – na stovce. Toto by bylo jedině překvapení, příjemné překvapení. Samozřejmě bych si to přála, ale na padesátku netrénuji,“ říká Simona Baumrtová.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme