Na podzim měl pozitivní dopingový test na kokain. Teď však již Jan Šefl opět reprezentuje Česko na ME

V pondělí ho čeká jeho hlavní závod na mistrovství Evropy, ve kterém chce překonat český rekord. To by pro plavce Jana Šefla mohlo být dílčí vítězství v bitvě, která ale ještě není u konce. Šefl měl totiž na podzim pozitivní dopingový test na kokain, za který ale nedostal trest.

Glasgow Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plavec Jan Šefl.

Plavec Jan Šefl. | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

„Jelikož to ještě není všechno uzavřený, tak vám k tomu bohužel neřeknu vůbec nic. Kdybych měl v ruce papír s rozhodnutím, že je všechno v pořádku, tak si s vámi milerád sednu na oběd a popovídám si s vámi o tom,“ odmítl plzeňský plavec říci podrobnosti z případu, který už má několik různých verzí.

Znakařka Baumrtová na mistrovství Evropy slaví rekord i postup do finále

Číst článek

Ta jediná jistá je, že Šefl měl na podzim pozitivní A i B vzorek na kokain, kvůli čemuž zmeškal zimní evropský šampionát v krátkém bazénu.

Následně ale disciplinární komise uznala jeho argumenty, že se látka dostala do jeho těla bez jeho vědomí a trest nedostal. Ale případ se po odvolání několika stran stále táhne dál.

„Můžu snad říct jen to, že jsem sám nevěděl, jestli vůbec budu startovat na mistrovství republiky, potažmo tady.“

Poslední půlrok proto označuje za ten nejhorší ve svém životě.

„Nevíte dne ani hodiny. Trénujete s tím, že nevíte, jestli z toho něco bude nebo ne, což je šílený pocit. Z ničeho nic můžete přijít o něco, co máte rád a věnujete se tomu celý život. Ale zase si říkám, že všechno zlé je k něčemu dobré, i když teda nevím, co je na tomhle dobré,“ hořce se usměje Jan Šefl.

Motýlkář Šefl měl pozitivní test na kokain. Kvůli dopingu přišel o mistrovství Evropy

Číst článek

Tady v Glasgow mohl mixzónou projít bez povinnosti s kýmkoliv mluvit, ale sám ví, že to není správným řešením.

Patří k těm sportovcům, kteří mediální aktivity berou jako součást výkonu a ať se daří nebo nedaří, sportovec by měl být schopný se o tom bavit.

A on sám doufá, že v místním bazénu se mu ještě dařit bude a překoná český rekord na 50 metrů motýlek.

„To pořád platí. Loni jsem plaval 23,89, pokud se nepletu, navíc ještě s plným břichem. Nejsem ale Američan a to jejich zdravé přehnané sebevědomí nemám a nechci mít, ale rád bych se o něj pokusil,“ doufá Jan Šefl.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme