Basketbalista Veselý se na tři roky upsal Barceloně, v týmu se může potkat se Satoranským

Basketbalista Jan Veselý se po odchodu z tureckého Fenerbahce Istanbul stal oficiálně hráčem Barcelony. Třicetiletý reprezentační pivot podepsal s katalánským klubem tříletou smlouvu. Vedení basketbalového klubu o tom informovalo na svém webu.

Tento článek je více než rok starý.

Barcelona (Aktualizováno: 16:48 1. 7. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Veselý

Jan Veselý | Foto: Sergio Perez | Zdroj: Reuters

Veselý ukončil své osmileté působení v Turecku ziskem čtvrtého titulu a v dresu Barcelony by se měl potkat s další reprezentačním spoluhráčem Tomášem Satoranským, který zatím ale svůj konec v zámořské NBA oficiálně nepotvrdil.

Satoranského přestup do Barcelony má být hotová věc, jeho šestiletá kapitola v NBA nejspíš končí

Číst článek

Veselý působil v nejprestižnější basketbalové lize světa také, ale ani v dresu Washingtonu a později v Denveru se však neprosadil a po třech sezonách se vrátil do Evropy.

Do Turecka přišel v roce 2014 a o tři roky později s Fenerbahce vyhrál Evropskou ligu. Dva roky nato byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem soutěže.

„Jsem nadšený i trochu nervózní. Je to ale velká čest být součástí tohoto klubu a těším se, až se potkám na hřišti s ostatními spoluhráči,“ řekl Veselý v rozhovoru na klubovém twitteru.

Bohaté zkušenosti

Turecký titul získal v letech 2016, 2017, 2018 a letos, kdy byl po triumfu nad vítězem Evropské ligy Efesem vyhlášen nejužitečnějším hráčem finále.

Třikrát s Fenerbahce získal i Turecký pohár. V předchozím evropském angažmá vybojoval Veselý také tři ligové tituly a stejný počet pohárových trofejí s Partizanem Bělehrad. A třikrát také ovládl anketu o nejlepšího českého basketbalistu roku.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme