Jan Železný nebude zahálet ani během vánočních svátků. Zahraje si tenis nebo volejbal

Kariéru ukončil už před dvanácti lety, a přestože je stále aktivním trenérem. Bývalý oštěpař Jan Železný by tak o svátcích sportovat nemusel. Trojnásobný olympijský vítěz a držitel světového rekordu v hodu oštěpem se přesto na Vánoce těší i kvůli tomu, že bude v pohybu. Oštěp do ruky sice nevezme, tenisovou raketu nebo volejbalový míč ovšem ano.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Železný při odletu na MS v Londýně

Jan Železný | Zdroj: ČTK

„Já se snažím být stále v pohybu, protože mě to pořád baví. Akorát jen už ne atletika, ale tenis nebo volejbal,“ popisuje pro Radiožurnál bývalý oštěpař a současný oštěpařský trenér Jan Železný, proč si neodpustí rekreační sport ani o vánočních svátcích.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sportovní Vánoce Jana Železného

Ty by ve svých 52 letech mohl prožívat v klidu doma. Jenže muže, který je považován za nejlepšího oštěpaře historie, to stále táhne k pohybu. Přitom teprve před pár dny se Jan Železný vrátil z Kanárských ostrovů, kde byl na soustředění se svými svěřenci a kde také rozhodně nezahálel.

„Tam jsem musel kvůli tomu, že jsem trenér. Už před více, než měsíce jsme začali s přípravou,“ říká Železný.

A kromě toho si na Kanárských ostrovech Jan Železný užíval i skoro letní počasí, které má odjakživa mnohem radši než zimní. To ovšem neznamená, že trojnásobného olympijského vítěze v zimě nemůžete potkat třeba v Krkonoších.

Nasedl do auta, dojel do Jeny a hodil světový rekord. Železného slavný oštěp je k vidění v Ostravě

Číst článek

„Já preferuji teplo. Pro atletiku je to lepší a pro oštěp obzvlášť, ale ani zimě se nevyhýbám. Třeba v lednu jedeme na týden do Špindlerova mlýna na běžky z hlediska silové a kondiční přípravy,“ přibližuje program přípravy atletů Jan Železný.

Jenže to bude až po Novém roce. A jak tedy Jan Železný stráví vánoční svátky?

„Na Vánoce jsem doma, takže jedu za mámou. Vždycky se sejdeme všichni spolu třiadvacátého a na Štědrý den jsem doma. A poté už, když něco je, tak si jdu od 25. zahrát,“ dodává trojnásobný olympijský vítěz v hodu oštěpem a světový rekordman Jan Železný.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme