Desátá medaile z Evropských her. Dráhařka Machačová získala v bodovačce bronz

Dráhová cyklistka Jarmila Machačová získala na Evropských hrách v Minsku bronz v bodovacím závodu. Na velodromu, na němž v roce 2013 slavila ve stejné disciplíně titul mistryně světa, nestačila jen na Gannu Solovejovou z Ukrajiny a Rakušanku Verenu Eberhardtovou.

Tento článek je více než rok starý.

Minsk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dráhová cyklistka Jarmila Machačová

Dráhová cyklistka Jarmila Machačová | Foto: Tim Rademacher | Zdroj: Wikimedia Commons | CC BY-SA 4.0

Machačová se před začátkem dráhové části her představila i na silnici a hned ve svém prvním startu na velodromu potvrdila, že je ve formě. Po časovce přitom uvedla, že moc nepočítá, že by byla schopná s nejlepšími závodit. Bodovačka jí ale vyšla.

Kde ostatní ztrácí, tam naopak on získává, chválí medailového střelce Nepejchala reprezentační trenér

Číst článek

„Původně jsem měla v plánu závodit druhou půlku a v první pošetřit síly, ale závod se nevyvíjel tak, jak bych chtěla. Začala jsem závodit dříve a v závěru chyběly síly, ale vychytala jsem ten nejlepší moment na únik,“ řekla Machačová, které se hned v úvodu podařilo získat kolo náskoku.

Poté se snažila kontrolovat klíčové soupeřky a své postavení, ale v cíli nakonec netušila, jak dopadla. „Myslela jsem, že jsem pátá,“ přiznala s úsměvem cyklistka. „A jestli jsem se dobře rozjela na silnici? Asi jo,“ řekla Machačová.

Těsně pod stupni vítězů skončili Češi v týmovém sprintu: Tomáš Bábek, Pavel Kelemen a Martin Čechman prohráli jízdu o bronz s Velkou Británií.

Machačová v Bělorusku navázala na dvě čtvrteční stříbra střelců a medailovou sbírku české výpravy zaokrouhlila na deset cenných kovů. Bilanci z předchozích premiérových Evropských her před čtyřmi roky v Baku už český tým překročil o tři medaile. Nejlepším výsledkem je zatím zlato brokaře Davida Kosteleckého.

Dráhová cyklistika:
Muži:
Scratch: 1. Volikakis (Řec.), 2. Prokopyszyn (Pol.), 3. Karaljuk (Běk.), ...10. Babor (ČR).
Týmový sprint: Finále: Nizozemsko 42,385 - Francie 43,787, o 3. místo: Velká Británie 43,020 - ČR (Bábek, Pavel Kelemen, Čechman) 43,755.

Ženy:
Bodovací závod: 1. Solovejová (Ukr.) 30, 2. Eberhardtová (Rak.) 27, 3. Machačová (ČR) 25.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme