Ještě jedna olympiáda. Jaroslav Kulhavý si prodlouží kariéru o další sezonu

V minulé sezoně zažil jezdec na horském kole Jaroslav Kulhavý i kvůli zdravotním problémům ústup z pozic mezi světovou elitou. Na startu nového ročníku je odhodlaný se mezi špičku vrátit. Myslí i na příští léto, kdy budou olympijské hry v Tokiu. A to přesto, že podle původního plánu už touto dobou nechtěl být profesionálním cyklistou.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Kulhavý.

Jaroslav Kulhavý. | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková | Zdroj: ASC Dukla

„Původně jsem s Tokiem nepočítal. Ještě před olympiádou v Riu jsem si myslel, že si objedu ještě dva roky, potom už budu jezdit pro radost, ale už nebudu sbírat medaile,“ vrací se na Radiožurnálu před olympijské hry v roce 2016 biker Jaroslav Kulhavý.

Biker Jaroslav Kulhavý mění dres. Bude jezdit v barvách vlastního týmu

Číst článek

Minulý ročník mu ale zkazily zdravotní problémy a tímto způsobem nechtěl ukončit vrcholovou kariéru.

„Máme rok a kousek do Tokia, tak mi přijde škoda to nezkusit. Byla by škoda skončit tak, že člověk musí, když je zraněný, to není můj styl. Nechci se otočit a říct si, že jsem se na to vykašlal,“ přemýšlí.

Olympijský šampion Londýna a stříbrný muž z Ria musí ve čtyřiatřiceti letech vytouženému návratu mezi nejužší světovou špičku hodně obětovat. Kromě tréninku se zaměřuje i na regeneraci.

„Mám toho hodně a zabírá to víc času, než když jsem vyhrával. Člověk to z dlouhodobého hlediska nebaví, ale problémů a překážek jsem zažil tolik, že bych to měl zvládnout,“ myslí si.

Kromě Nového Města i šampionát v Brně

Zároveň už ale Jaroslav Kulhavý přemýšlí o tom, co bude dělat, až profesionální kariéru definitivně uzavře.

„Ještě není nic daného, ale rámcové věci mám, přemýšlím o nich delší dobu. Ale teď má přednost sport – cyklistika. A ještě rok mít přednost bude,“ plánuje.

Světový pohár horských kol začne příští týden v Německu, poslední květnový víkend pak zavítá do Nového Města na Moravě. Tamní závod letos nebude jediná velká akce, na které se Kulhavý představí českým fanouškům - v červenci Brno přivítá evropský šampionát.

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme