Je to jako zahrát si s Federerem, říkají squashisté. Do Ostravy přijíždí dva borci ze světové špičky

Na sobotním turnaji D Tour FAJNE Ostrava se kromě české špičky představí i dva borci ze světové desítky. Egypťan Ali Farag, světový hráč číslo tři, a Němec Simon Rösner, který je na žebříčku osmý. Oba nastoupí na turnaji, na který se mohl přihlásit kdokoliv. A proti světovým hvězdám si tak můžou zahrát i úplní amatéři.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Squash (ilustrační foto)

Squash (ilustrační foto) | Foto: Česká asociace squashe

„Když bych to měl k něčemu přirovnat, tak je to jako kdyby měl možnost si kdokoliv zahrát s Federerem,“ šanci zahrát si proti největším squashovým hvězdám na světě přirovnává ředitel turnaje Dobroslav Vlček k možnosti utkat se s tenisovou švýcarskou legendou.

Do programu letních olympijských her by se díky Paříži mohl poprvé dostat squash

Číst článek

Že půjde opravdu o mimořádný zážitek, potvrzuje i aktuální česká squashová jednička Daniel Mekbib, v současnosti 108. hráč světového žebříčku.

„Těším se moc. Nestává se příliš často, aby do České republiky přijela světová squashová trojka a osmička. Myslím si, že to bude pro všechny super zážitek,“ řekl pro Radiožurnál Mekbib.

I proto byl zájem o účast na turnaji ze strany místních amatérských i závodních squashistů obrovský. Tahákem pro ně i pro diváky bude hlavně pětadvacetiletý Egypťan Farag, loňský vítěz squashového US Open.

„Na území České republiky nebyl nikdy tak vysoko postavený hráč z Egypta. Co se týče squashe a Egypta, tak tam jde o mimořádně populární sport. O tom svědčí i fakt, že v nejlepší světové desítce je hned sedm hráčů z této africké země,“ vysvětluje Vlček.

Squash (ilustrační foto) | Foto: Česká asociace squashe

Nejdůležitější je zúčastnit se

Na setkání s Faragem i Rösnerem se česká jednička Daniel Mekbib těší. Že by je ale na kurtu dokázal porazit, si nejvýše postavený český squashista nedokáže ani představit.

„Bylo by to samozřejmě skvělé, kdybych aspoň jednoho z nich porazil, ale to jsou tak skvělí hráči, že jenom vydržet s nimi ve výměně je nesmírně těžké, natož je porazit. Můj cíl rozhodně není, abych udělal nějaký šílený výsledek, ale abych si zahrál a užil si to,“ dodává Mekbib.

Na hvězdy světového squashe se diváci můžou do ostravské Poruby přijít podívat zadarmo. Semifinálové duely jsou naplánované na sobotní patnáctou hodinu, pořadatelé ale doporučují dorazit dřív.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme