Basketbalista Lin bude po zisku titulu v NBA hrát čínskou ligu za Peking Ducks

Basketbalista Jeremy Lin se po zisku titulu v NBA rozloučil se severoamerickou ligou a podepsal smlouvu s čínským klubem Peking Ducks. Jednatřicetiletý rozehrávač opouští NBA po devíti sezonách, během nichž vystřídal osm klubů.

Peking Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jeremy Lin v dresu Toronto Raptors

Jeremy Lin v dresu Toronto Raptors | Zdroj: Profimedia

Uplynulý ročník Lin zahájil jako hráč Atlanty a dokončil jej v Torontu. Za Raptors nastoupil do 23 zápasů základní části a do osmi utkání play-off včetně jednoho finálového duelu proti neúspěšným obhájcům titulu z Golden State.

Tchajwanský podnikatel Tsai koupí za rekordní částku basketbalový klub NBA Brooklyn Nets

Číst článek

Lin nikdy neprošel draftem a proslavil se zejména v roce 2012 při angažmá v New York Knicks. Sérií velmi povedených zápasů tehdy vyvolal horečku, pro kterou se vžil pojem „Linsanity“, což je spojení jeho jména se slovem „Insanity“ (šílenství).

Zámořskou ligu hrál i za Golden State, Houston, Los Angeles Lakers, Charlotte a Brooklyn, ale jeho kariéru ničila častá zranění. V základní části odehrál 480 zápasů s průměry 11,6 bodu a 4,3 asistence, do dalších 25 utkání zasáhl v play-off.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme