Ještě není konec, hecuje kouč Ginzburg. Basketbalisté pro postup potřebují překvapit Černou Horu

Porážkou s Maďarskem si čeští basketbalisté na mistrovství Evropy pořádně zkomplikovali vyhlídky na postup do play-off. Dnes tak proti papírově silnější Černé Hoře musí vyhrát nebo spoléhat na překvapivý výsledek v zápase konkurentů.

Tento článek je více než rok starý.

Kluž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české basketbalové reprezentace Izraelec Ronen Ginzburg

Trenér české basketbalové reprezentace Izraelec Ronen Ginzburg | Foto: Michal Jurman

„Ještě není konec. Když vyhrajeme další dva zápasy, tak postoupíme. Sice nás čekají opravdu dobré týmy, ale já už viděl v basketbale všechno. Teď už nemáme co ztratit a s takovým přístupem do těch utkání musíme jít," řekl Radiožurnálu českých basketbalistů Ronen Ginzburg.

Další porážka. Čeští basketbalisté podlehli Maďarům na mistrovství Evropy

Číst článek

Trochu se přepočítal. Jeho svěřence totiž do osmifinále posune buď výhra v dnešním duelu nad Černou Horou nebo, v případě porážky, vítězství Rumunů nad Maďarskem o více než 10, ale méně než 18 bodů.

Domácí ani Češi ale nejsou favority. Černohorci mají ve svém středu několik hráčů, kteří měří kolem 210 centimetrů a ten nejvyšší z nich pivot Nikola Vučević patří už několik let do základní sestavy Orlanda Magic v NBA.

„Oni mají hodně dobrých hráčů. Není to jen o něm. Hrají především velmi dobře v obraně, proti které musíme být chytří a důrazní. V útoku to ale mají na turnaji nahoru dolů, občas nedají lehkou střelu, ale pak promění i velmi těžkou. Nicméně stále to máme ve svých rukách a bude důležité, aby hráči do utkání šli s novou energií a jinou mentalitou," hecuje kouč.

Nedoléčená zranění, horší forma

Otázkou ale je, v jakém nejen psychickém rozpoložení se teď jeho výběr nachází, jestli dokáže podat výkon na hranici svých možností a dost možná i za ní. Zdravotních problémů se zcela nezbavili Auda ani Kyzlink. A to je ještě větší problém v tom kontextu, že už tak je na české soupisce o jednoho hráče méně než na soupiskách ostatních reprezentací.

Navíc někteří čeští basketbalisté, zdá se, nejsou na turnaji v ideálním rozpoložení, stále se hledají. „Mnozí z nich takový turnaj zažívají poprvé. Pro hráče jako Bohačík a Peterka či Kříž to je dobrá škola do budoucna. Musí se zvednout mentálně a fyzicky, ne basketbalově, protože kvalitu mají," myslí si izraelský stratég Ronen Ginzburg.

Tak snad má pravdu a oni ji ukáží v pravý čas - to znamená od 14 hodin s Černou Horou. Když ne zbývá už jen věřit, že Rumuni večer zvítězí pro Čechy přijatelným rozdílem, jinak pro ně šampionát končí.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme