Satoranský je bez trenéra. U basketbalistů Chicaga skončil po necelých dvou letech kouč Boylen

Jediný český basketbalista v NBA Tomáš Satoranský si bude od své druhé sezony v Chicagu zvykat na nového trenéra. Vedení Bulls v pátek oznámilo, že u týmu po necelých dvou letech končí v roli hlavního kouče Jim Boylen. Jeho nástupce bude vedení klubu teprve hledat.

Chicago Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý trenér Chicaga Bulls Jim Boylen

Bývalý trenér Chicaga Bulls Jim Boylen | Foto: TNS/ABACA | Zdroj: Reuters

„Po provedení rozsáhlé analýzy a důkladném zvážení jsem usoudil, že potřebujeme svěží přístup ve vedení mužstva. Bylo to obtížné rozhodnutí, ale naše organizace musí udělat nový krok směrem k další úspěšné éře. Jim je skvělý člověk a profesionál, za jeho práci bych mu chtěl poděkovat,“ uvedl na klubovém webu nový ředitel basketbalových operací klubu Arturas Karnišovas.

VIDEO: Hvězdný Adetokunbo neudržel nervy na uzdě. Hlavou udeřil soupeře, pak se omlouval

Číst článek

Výměna trenéra zapadá do přestavby vedení šestinásobných šampionů NBA. V průběhu dubna přišel z Denveru právě Karnišovas, jenž si přivedl nového generálního manažera Marca Eversleyho a jeho asistenta J. J. Polka.

Boylen pracoval v Chicagu pět let, jako hlavní kouč ho převzal v prosinci 2018. Tým dovedl na 13. místo ve Východní konferenci a ani v aktuální sezoně narušené koronavirovou pauzou se účasti v play-off nepřiblížil. Z 11. místa v konferenci se Bulls nekvalifikovali pro závěrečnou dohrávku v „bublině“ v Orlandu a sezona pro ně předčasně skončila.

Pětapadesátiletý kouč zaznamenal v roli hlavního trenéra bilanci 39 výher a 84 porážek. To je druhá nejhorší bilance v historii Bulls, jak uvedlo ESPN.

Chicago získalo všech šest titulů v 90. letech v éře Michaela Jordana. V posledních patnácti letech patřilo k pravidelným účastníkům play-off, v minulých čtyřech letech ale postoupilo do vyřazovací části jen jednou.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme