VIDEO: Procházka vstoupil do UFC stylově. Soupeři naložil tvrdou kombinací, ten padl ve druhém kole

Český MMA zápasník Jiří Procházka má za sebou vydařenou premiéru v organizaci UFC. Ve svém prvním zápase dokázal svého soupeře Volkana Oezdemira ukončit ve druhém kole a vstup mezi zápasnickou elitu mu tak vyšel na výbornou. Za svůj výkon následně dostal bonus 50 000 dolarů (1,18 milionu korun) za nejlepší zápas večera.

Abú Zabí (Aktualizováno: 9:39 12. 7. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sedmadvacetiletý Procházka před zápasem vtipkoval, že trénoval údery, jaké svět neviděl. A nakonec měl pravdu. V úvodním kole sice od švýcarského soupeře inkasoval poměrně dost úderů, ale žádný z nich neměl pro českého bijce fatální následky.

Z Hostěradic přes Japonsko až do slavné UFC. Procházka se nebojí. ‚McGregor ztratil lásku,‘ myslí si

Číst článek

Ve druhém kole ale rodák z Hostěradic fanouškům MMA po celém světě ukázal, že s ním musí počítat a na Oezdemira vytasil rychlou kombinaci a obrovitý Švýcar se poroučel k zemi. Procházka ani nemusel následky svých úderů a slavnostně usedl do středu oktagonu.

„Bylo tam hodně chyb, na tom musím ještě zapracovat. Chci zápasit o titul,“ řekl Procházka po vydařené premiéře v nejprestižnější MMA organizaci na světě.

„Ze začátku jsem měl v hlavě, že ho trefím a vypnu. Na to jsem ale musel zapomenout a soustředit se sám na sebe,“ přiznal Procházka, jenž se představil na premiérovém galavečeru UFC na takzvaném bojovém ostrově. Vyrovnal se i s nezvyklým časem zápasu, s ohledem na posun oproti Severní Americe totiž do oktagonu nastoupil v hluboké noci.

Teprve pátý Čech

Šampion japonské organizace Rizin se stal teprve pátým českým zápasníkem, který se v UFC představil. Kromě Procházky má aktuálně v UFC platnou smlouvu ještě David Dvořák. Ten svoji premiéru zvládl letos v březnu podobně, když slavil výhru nad brazilským soupeřem.

S českou vlajkou na zádech však mohou fanoušci vídat i Uzbeka Machmuda Muradova, který dlouhodobě žije a trénuje v Praze.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme