Prskavec potvrdil formu a ovládl i republikový šampionát, kajakářkám vládne Hilgertová

Účast na olympijských hrách v Tokiu v roce 2021 měl už jistou, i tak si ale kajakář Jiří Prskavec bez problémů dojel pro titul z mistrovství republiky vodních slalomářů. Mezi ženami projela přírodní trať ve vodní nádrži Lipno nejrychleji Amálie Hilgertová.

Tento článek je více než rok starý.

Lipno nad Vltavou Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Prskavec

Jiří Prskavec | Zdroj: ASC Dukla - Ivana Roháčková

Sedmadvacetiletý Prskavec ve finále na přírodní trati předvedl čistou jízdu a o rovnou sekundu porazil Víta Přindiše, jenž zaznamenal jeden dotek branky. Třetí byl s odstupem 1,04 sekundy Ondřej Cvikl. Těsně pod stupni vítězů skončil někdejší mistr světa a stříbrný olympijský medailista Vavřinec Hradilek, který si připsal dotyk na předposlední brance.

Olympiáda mu kvůli přísným kritériím uniká. ‚Patřím do špičky, on je extratřída,‘ přeje Prskavcovi Přindiš

Číst článek

„Mám z toho obrovskou radost, i když mi to kluci Vítek s Vávrou trochu nechali. Jeli rychlejší časy, ale dali si jednoho šťoucha. Trať byla hrozně jednoduchá, muselo se to valit dolů a ten šťouch nejde dojet,“ řekl České televizi Prskavec, jenž si před měsícem během nominačních závodů zajistil účast na odložených olympijských hrách v Tokiu.

Nominaci do Tokia má zaručenou i jeho tréninková kolegyně Kateřina Kudějová, jež dnes skončila v kategorii K1 při vítězství Amálie Hilgertové pátá.

Jako jediná obhájila loňský republikový titul Tereza Fišerová, která k bronzu na kajaku přidala suverénní triumf ve své parádní disciplíně C1. Nejlepší česká kanoistka zvítězila s náskokem více než 10 sekund před sestrami Gabrielou a Martinou Satkovými.

Mezi kanoisty si dojel pro první mistrovský titul Václav Chaloupka, jenž si letos poprvé v kariéře vybojoval účast v reprezentaci a může se těšit na pražské mistrovství Evropy. Na kanále v Troji se o kontinentální medaile pojede za tři týdny 18. až 20. září.

Mistrovství ČR ve vodním slalomu v Lipně nad Vltavou:

Muži:
K1: 1. Prskavec 99,07 (0 tr. sekund), 2. Přindiš -1,00 (2), 3. Cvikl (všichni USK Praha) -1,04 (0).

C1: 1. Chaloupka (USK Praha) 107,34 (0), 2. V. Heger (Dukla Brandýs n/L) -1,16 (2), 3. Větrovský (USK Praha) -1,76 (2).

Ženy:
K1: 1. A. Hilgertová (USK Praha) 106,65 (0), 2. Valíková -2,82, 3. Fišerová (obě Dukla Brandýs n/L) -3,24 (0).

C1: 1. Fišerová 113,39 (2), 2. G. Satková (USK Praha) -10,33 (2), 3. M. Satková (Dukla Brandýs n/L) -10,92 (2).

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme