Rodinná pohoda, cukroví a běžky. Kajakář Prskavec na Vánoce půst nedrží, bramborový salát dělá sám

Ve svém kajaku je Jiří Prskavec jako ryba ve vodě. Ale i na sněhu se olympijský vítěz z Tokia neztratí. Jezdí totiž nabírat kondici také na běžkách do Jizerských hor a odpoledne po návratu tráví čas s rodinou. Připravuje rodinný dům na Vánoce, se synem už postavil na zahradě prvního sněhuláka, natáhl kolem okapů svítící řetězy a těší se, že v interiéru přibudou ještě další.

Brandýs nad Labem Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Prskavec

Jiří Prskavec | Zdroj: ASC Dukla - Ivana Roháčková

Olympijský vítěz na kajaku Jiří Prskavec si ani na Vánoce neodpustí trénink na běžkách, a proto si nedovede představit, a ani nechce, že by se postil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak bude vánoční svátky trávit olympijský vítěz, kajakář Jiří Prskavec

Jaký má nejradši bramborový salát, jaké cukroví a jestli půjde s kamarádem Krpálkem chytat kapra, prozradil v rozhovoru pro Radiožurnál.

„Já se vždycky ráno chystám jezdit na otočku na běžky, abych byl na oběd zpátky, a pak budeme s dětmi zdobit dům. Už jsem ho zdobil, ale jeden řetěz se mi přetrhl sněhem, máme dům nasvícený a budeme zdobit vnitřek,“ vysvětluje úřadující olympijský vítěz – kajakář Jiří Prskavec.

Z Brandýsa nad Labem to nemá na stadion do Bedřichova úplně daleko, takže času na své nejbližší mu letos zbývá dost.

„Fakt rodinná pohoda, budeme péct cukroví a takové ty vánoční srandy. Těším se na to moc a do toho bude nějaký sport, ale spíš tak běžky a posilovna. Hlavně chci být doma a s rodinou.“

S půstem na Štědrý den ale na osmadvacetiletého reprezentanta ve vodním slalomu nechoďte.

„Loni jsem byl upozorněn, že bych neměl celý den jíst, ale když jsem se vrátil v poledne z běžek, tak jsem měl hlad, že bych snědl úplně všechno. Vánoční zvyky moc nedržím, ale kapra máme, stromeček máme, Ježíšek chodí,“ vyjmenovává s úsměvem na tváři Prskavec, který se v jídle přes Vánoce nijak neomezuje.

Z cukroví si nejvíc pochutná na vosích hnízdech a perníčkách.

„Bramborový salát preferuje s majonézou a dělá ho sám. To je jediná věc, kterou dělám na Vánoce já a loni měl úspěch. Budu se ale muset podívat na recept, protože opravdu nevařím, nemám to rád a nebaví mě to. Bramborový salát ale dělám já, tak budu zase brouzdat po internetu a doufám, že bude chutnat i letos,“ směje se rodák z Mělníka.

‚Medaile není jen moje.‘ Prskavec vypráví o rodině, fenoménu Zátopek, ale i o azylu pro Cimanouskou

Číst článek

Bez kapra si vánoční tabuli neumí představit, ale chytit si ho letos s kamarádem Lukášem Krpálkem, dalším zlatým olympionikem z Tokia, nepůjde.

„Lukáš se dozvěděl, že jsem nikdy v životě nerybařil, tak říkal, že je to ostuda a že musíme vyrazit. Už jsme se chystali, ale jsme oba docela zaneprázdnění, tak nevím, jestli stihneme toho vánočního kapra chytit,“ dodává kajakář Jiří Prskavec před Vánoci.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme