Sezona nebyla k zahození, ale s osobním životem se to nedá srovnat, říká kanoista roku Prskavec

Z osobního pohledu prožívá skoro dokonalý rok. Vyhrál mistrovství světa i Světový pohár ve vodním slalomu, narodil se mu syn a nedávno se oženil s přítelkyní Terezou. V úterý se navíc kajakář Jiří Prskavec stal kanoistou roku 2019.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prskavec v cíli zlatého závodu.

Prskavec v cíli zlatého závodu. | Zdroj: www.kanoe.cz

„Strašně si toho roku vážím a budu na něj dlouho vzpomínat. Hlavně kvůli malému, který se nám narodil, ale i kvůli svatbě. A ta sezona taky samozřejmě nebyla k zahození, ale s osobním životem se to nedá srovnat,“ vysvětluje šestadvacetiletý kajakář, že uplynulá sezona je pro něj výjimečná hlavně díky událostem v osobním životě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Budu na něj dlouho vzpomínat, říká kajakář Prskavec po roce plném sportovních i osobních úspěchů

Po vítězném světovém šampionátu ve Španělsku si Prskavec od vody na měsíc odpočinul. Na rozdíl od některých reprezentačních kolegů tak vynechal testovací závody v Tokiu.

„Myslím, že si tělo po sezoně potřebuje odpočinout. Chtěl jsem měsíc nejezdit na vodě, abych se opravdu zregeneroval, a jsem rád, že jsem to udělal, protože ta pauza rozhodně k něčemu je. A není to jen po fyzické stránce, ale i po psychické,“ říká Prskavec.

‚Rodina je pro mě to nejvíc.‘ Prskavcovi pomohla k titulu mistra světa i podpora příbuzných

Číst článek

Bronzového medailistu z Ria čeká příprava na národní nominaci, ve které bude usilovat o jediné místo na olympiádě v příštím roce. Největším konkurentem Jiřího Prskavce by měl být úřadující mistr Evropy Vít Přindiš, bez šance ale nejsou ani Ondřej Tunka nebo Vavřinec Hradilek.

„Máme opravdu obrovskou konkurenci a bude to takový první krok k tomu, aby ten rok mohl být skvělý. Ale už teď vím, že nebude lepší než ten předchozí, protože žádného malého nečekáme. To asi jen tak něco nepřebije,“ usmívá se Prskavec.

Díky triumfu na mistrovství světa půjde Prskavec do dalších bojů o hry v Tokiu ve výhodnější pozici, rozhodovat se ale bude ještě při jarních domácích nominačních závodech a na květnovém evropském šampionátu v Londýně.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme