Další úspěch českého vodního slalomáře v Riu. Kajakář Prskavec se stal vicemistrem světa

Kajakář Jiří Prskavec je vicemistrem světa ve vodním slalomu. Na kanále v Riu, který mu před dvěma lety přinesl olympijský bronz, tentokrát nestačil jen na Němce Hannese Aignera. Obhájce titulu Ondřej Tunka byl šestý, stříbrný medailista z loňského mistrovství světa Vít Přindiš obsadil sedmou příčku.

Rio de Janeiro Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakář Jiří Prskavec na kanále v Riu de Janeiru

Kajakář Jiří Prskavec na kanále v Riu de Janeiru | Foto: PR/Kanoe.cz/Martin Hladík | Zdroj: ČTK

Celkový vítěz letošního ročníku Světového poháru i na vrcholu sezony potvrdil stabilní formu. Vycházely mu riskantní průjezdy branek a čistou jízdou se v průběžném pořadí zařadil na druhé místo za Aignera, na něhož ztratil necelou sekundu.

Zbývající dva závodníci už ho nepředstihli. Olympijský šampion z roku 2016 Joseph Clarke z Británie jel sice nejrychleji, ale dva „šťouchy“ ho srazily na páté místo.

Hned za ním byli další čeští kajakáři. Tunka ve svém prvním velkém finále sezony ztratil na vítěze 4,11 sekundy, Přindiš měl se dvěma trestnými sekundami manko 5,16.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme