Kontrakt s týmem World Tour už má, teď Josef Černý vyhlíží úspěch v časovce na mistrovství světa

Jméno v cyklistickém světě si začíná dělat, smlouvu má s elitní světovou stájí a teď má další šanci ukázat se na mistrovství světa v Innsbrucku a bojovat o ty nejvyšší příčky. V letošní sezoně se Josefu Černému zatím daří, na republikovém mistrovství získal dvě zlata – v časovce i silničním závodě.

Tento článek je více než rok starý.

Innsbruck Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jezdci českého týmu Elkov i s Janem Bártou a Josefem Černým během týmové časovky

Jezdci českého týmu Elkov i s Janem Bártou a Josefem Černým během týmové časovky | Zdroj: ČTK

„Budu se připravovat buď na Czech Tour, nebo na mistrovství světa a uvidím,“ říkal Josef Černý v červnu v Karlových Varech, kde vyhrál časovku na republikovém šampionátu a i díky své české stáji Elkov Author pak zvítězil i v závodě s hromadným startem. Časovkářským českým titulem si vyjel účast na mistrovství světa.

„Hodně jsem tomu obětoval a teď se to vrací. Pevná vůle, trénink a chuť být ve World Tour,“ popisuje Radiožurnálu Černý.

Cyklista Černý povýší do WorldTour, bude jezdit za stáj BMC

Číst článek

Sen se Josefu Černému splnil, dohodl se totiž s týmem BMC. A to není malé jméno v seriálu World Tour. Ještě než začne sezonu mezi absolutní světovou elitou, posadí se na kolo ještě dvakrát na mistrovství světa.

Jednou už to udělal, v týmové časovce získala česká stáj s tahouny Bártou a Černým 12. místo. Od tohoto závodu měl Černý dva volné dny na průzkum časovkářské trati.

Nejde totiž o úplně standardní časovku. Má přes 50 kilometrů, ale po polovině trati se profil trati zvedne. Hodně zvedne. Stoupání až 14 procent a převýšení 350 metrů. Pak čeká závodníky zhruba desetikilometrový sjezd tyrolskou krajinou.

Na trase mezi Rattenbergem a Innsbruckem doufá Černý – i s týmovým kolegou Bártou - v dobrý výsledek.

„Myslím si, že i tady můžeme počítat s dobrými výsledky. Doufám, že nám to sedne a něco zajedeme,“ slibuje si český cyklista Josef Černý.

Časovka začne po čtrnácté hodině, Jan Bárta odstartuje v půl třetí, Josef Černý po patnácté hodině. Silniční závod například s Romanem Kreuzigerem a Zdeňkem Štybarem se pojede na západě Rakouska v neděli.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme