‚Riskoval jsem, ale všechno vyšlo.‘ Černý stihl za 24 hodin závěr závodu v Belgii i vyhrát šampionát

Za čtyřiadvacet hodin se toho dá stihnout opravdu hodně. Třeba absolvovat závěr čtyřdenního cyklistického závodu v Belgii, zamířit domů a v Mladé Boleslavi bez známky únavy ovládnout časovku jednotlivců v rámci mistrovství České republiky. Takový příběh má za sebou Josef Černý z polského týmu CCC.

Mladá Boleslav Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Černý

Josef Černý | Foto: Vít Černý | Zdroj: ČTK

Josef Černý porazil v mistrovské časovce Jana Bártu o necelých deset sekund. Ještě v polovině čtyřicetikilometrové trati ale jedenáct vteřin ztrácel. Po návratu z Belgie měl zkrátka pomalejší rozjezd.

„Ke konci jsem dokázal zrychlit a bylo to v pohodě. V nohách jsem na začátku cítil závod z Belgie, ale druhá polovina závodu mi sedla více a pak už jsem jen zrychloval. Bylo to pěkné, příjemné, asfalt byl dobrý. Trochu techniky nahoru, dolů. Dobře se jelo,“ popsal Radiožurnálu závodník týmu CCC cestu ke zlatu.

Tour de France bude bez Frooma i Thomase. Bývalí šampioni chybí v nominaci týmu Ineos

Číst článek

Svou vlastní časovku absolvoval už před startem. Stihl let do Vídně, o půlnoci byl doma v Uherském Brodě. V devět ráno se vydal po D1 směr Mladá Boleslav.

„Riskoval jsem, ale všechno vyšlo tak, jak mělo. Měli jsme tu zázemí, všechno v pohodě. Přijel jsem, všechno bylo připravené, časovka byla dobrá,“ pochvaloval si.

Konkurenty v časovce vůbec nesledoval. Až několik minut po průjezdu cílem se dozvěděl, že byl vlastně nejrychlejší.

„Jel jsem doraz, jel jsem podlahu. Chtěl jsem si to rozvrhnout sám a jel jsem, jak se dalo... na limitu.“

Ten limit mu přinesl i potřebné sebevědomí pro sobotní závod s hromadným startem. Při něm chce také útočit na zlato.

„Určitě, doufám, že formu na to mám a budu se snažit podat co nejlepší výkon,“ říkal v cíli časovky úřadující mistr republiky.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme