Dostála čeká po zlaté pětistovce kilometrová trať, k dalšímu vítězství mu má pomoct i voodoo

Kajakář Josef Dostál má za sebou úspěšné finále závodu na 500 metrů, už se ale chystá na kilometrovou trať. A i když už je Dostálovi 25 let, má mu k další medaili na mistrovství světa v rychlostní kanoistice v Portugalsku pomoct i malý plyšák.

Montemor/Portugalsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Dostál s plyšákem.

Josef Dostál s plyšákem. | Foto: František Kuna | Zdroj: Český rozhlas

„Kvůli tomu, že mě čekají ještě dvě tratě, tak ty grimasy a radosti nemohly být tak velké a vysilující,“ vysvětloval Dostál, proč po zlatu na pětistovce neslavil tak emotivně jako loni doma v Račicích, kde po výhře vyskočil z lodi. U kanálu v Montemoru stál spokojený Dostál v jedné ruce s pádlem, v té druhé držel plyšáka. Zvláštní kombinace.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dostála čeká po zlaté pětistovce kilometrová trať, k dalšímu vítězství mu má pomoci i voodoo

„Trošku jsem si dělal legraci, no. Dostal jsem Pimentinhu, který je maskot tohohle mistrovství světa. Představuje jednoho jejich nejrychlejšího kajakáře,“ řekl Radiožurnálu.

Tím se myslí domácí závodník Fernando Pimenta a v plyšové variantě je červenočernobílý v ruce drží také pádlo. Jako reálný Dostál.

„On závodí na kilometru, takže jsem si dělal legraci, že ji použiju jako voodoo panenku a budu do ní píchat špendlíky, abych ho porazil,“ usmál se Dostál. Ale teď před kilometrovou tratí vážně.

„Určitě neusnu na vavřínech, protože vím, že loni jsem vyhrál přibližně o dvě vteřiny a na kilometru jsem byl třetí. Budu se snažit napodobit, co jsem udělal. Kdo ví, musí mi trenér ještě poradit nějakou vítěznou taktiku. Tohle se mu povedlo, tak za ním půjdu znovu,“ řekl Dostál.

V sobotním dopoledním semifinále bude Dostál bojovat o co nejlepší dráhu pro finále, o medaili pojede po jedné hodině, stejně jako kanoista Martin Fuksa - také na kilometru.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme