Singl, deblkajak, čtyřkajak. Josef Dostál chce z Tokia tři medaile, inspiruje ho Ledecká

Kajakář Josef Dostál vstoupí o víkendu do nové sezony Světového poháru v německém Duisburgu. Trojnásobný mistr světa dnes představil svůj ambiciózní plán - za dva roky na letních olympijských hrách v Tokiu by rád získal tři medaile.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakář Josef Dostál

Kajakář Josef Dostál | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Na mistrovství světa v Račicích projel cílem, zaťal pěst, postavil se a spadl po zádech do vody. Podobné kousky by rád předváděl i na letních olympijských hrách v Tokiu 2020. A slavit by chtěl hned třikrát.

Z bronzového čtyřkajaku zbyl jen Havel. Jana Štěrbu v úspěšné posádce nahrazuje Jakub Zavřel

Číst článek

„Mým dlouhodobějším snem se stává, že bych rád z Tokia odvezl tři medaile. Chybí mi ta zlatá, což je můj celoživotní sen a cíl,“ vypráví na Radiožurnálu Josef Dostál.

K ambicióznímu plánu inspirovala dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká. „V Pchjongčchangu všem vytřela zrak a já jsem si říkal, že je to hustý, to bych chtěl taky. A když to jde ve dvou kategoriích, proč by to nešlo i ve třech?“ vypráví kajakář.

Dostál by tak v Tokiu chtěl závodit a uspět ve třech kategoriích - na singlu, deblkajaku a čtyřkajaku. Tomu také podřizuje svojí přípravu.

„Nejde o to, že budeme trénovat dvakrát tolik, to už vůbec nejde. Spíš o malé doplňky. Zlepšení stravy, kompenzace, lepší ‚biohacking,‘ což znamená, že budeme tělo kontrolovat podle krve a podle toho upravovat tréninky,“ vysvětluje Josef Dostál.

Fuksa: Olympiáda je za dlouho

Dostálův plán je velice specifický a hodně se liší od třeba přípravy kanoisty Martina Fuksy, který se upíná především na letošní akce a olympijské hry vůbec neřeší.

„To je za hrozně dlouhou dobu. Na Rio jsem hrozně moc upínal, snažil jsem se předvést moc dobrý výkon a to mě mohlo shazovat k zemi. Snažíme se pracovat ze dne na den, teď s touhle sezonou, pak s další. Olympiáda je hrozně daleko,“ vyprávěl Radiožurnálu před týdnem Martin Fuksa, který o víkendu dvakrát triumfoval na Světovém poháru v Szegedu.

Maďarský podnik naopak Josef Dostál vynechal a představí se až tento víkend v německém Duisburgu.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme