‚Dneska jsem na něj neměl.‘ Josef Dostál byl po zisku bronzu na kilometru zklamaný

Dobrý. A dobrý je za tři. To si vyslechl si kajakář Josef Dostál od svého trenéra Karla Leštiny po zisku bronzu na mistrovství světa v Portugalsku. I z medaile za třetí místo může být sportovec zklamaný, jak dokazuje právě Josef Dostál.

Tento článek je více než rok starý.

Montemor/Portugalsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Dostál na mistrovství světa

Josef Dostál na mistrovství světa | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková | Zdroj: ČTK

Josef Dostál si přál, aby tenhle potlesk za zlatou medaili patřil právě jemu. Ano, Dostálovi se tleskalo za úspěch také. Český závodník se sice usmíval, ale svým projevem po zisku bronzu by uspěl i jako řečník na pohřbech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Josef Dostál byl po závodu na jeden kilometr dost zklamaný. V Portugalsku s ním mluvil František Kuna

„Na Pimentu mi kousek chybí. Dneska jsem na něj určitě neměl. Šlo především o to, že jsem s nimi nebyl v kontaktu. Myslel jsem si, že mám lepší dráhu a ukázalo se, že zas tak výhodná asi nebyla,“ přiznal Josef Dostál, že taktizování bylo zbytečné.

Třetím místem v semifinále si sice vyjel vytouženou první dráhu, kde mělo nejméně foukat, ale takový předpoklad se nakonec ukázal jako mylný

„Kdyby foukalo, jako fouká teď, tak by byl ten závod o něčem jiném. Zhruba dvacet minut, půlhodina od finále a ten pověstný vítr už fouká. Není to ale tak hrozný. Bronzová z mistrovství světa je taky dobrý,“ pokusil se Dostál o úsměv.

Kdo by nebyl spokojený se stříbrnou medailí, těší Martina Fuksu druhé místo na kilometrové trati

Číst článek

Závod ovládl domácí Fernando Pimenta, v cíli měl velký náskok. Možná i proto, že se soustředí právě jen na kilometrový závod, na rozdíl od Dostála, který už má odsud z kanálu v Montemoru zlato z pětistovky.

„Loni byl program opačný. Nejdřív byl kilák pak pětistovka. Nevím, jestli mi chyběly nějaké síly na ten kilometr. Na druhou stranu jsem byl už trochu víc v klidu, když jsem měl lepší záběr, ale nestačilo to,“ přemýšlel nahlas z bronzu zklamaný Josef Dostál.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme