Josef Váňa st. získal svůj desátý titul v roli trenéra. 'Raději bych ho měl jako žokej,' žertoval

Kůň No Time To Lose v sedle s žokejem Janem Kratochvílem vyhráli 127. Velkou pardubickou. Dlouho to ale vypadalo na triumf francouzského valacha Urgente de Gregaine. O tom, že titul za slavného dostihu zůstane v Česku, rozhodla až závěrečná rovinka.

Tento článek je více než rok starý.

Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Váňa starší

Josef Váňa starší | Zdroj: ČTK

„Je to splnění jednoho velkého snu, moc si toho vážím. Děkuji za podporu jak od trenéra, tak od pana majitele i celého našeho týmu. Jsem neskutečně šťastný,“ vyprávěl pro Radiožurnál ještě udýchaný žokej Jan Kratochvíl, který No Time To Lose provedl těžkou podmáčenou tratí při valachově premiéře na Velké pardubické přes všechny skoky velmi jistě a závěrečným finišem rozhodl o svém prvním vítězství na nejtěžším českém dostihu.

Splnění snu, září Kratochvíl. Vítězný žokej Velké pardubické čtyři překážky před cílem vítězství nevěřil

Číst článek

„Kolikrát, když ho vidím, jak jede, tak si myslím, že na tom koni sedím já. Je dobrej,“ chválil Jana Kratochvíla Josef Váňa, pro kterého to byl jubilejní desátý titul coby trenéra.

„Tak desátý titul… Raději bych byl, kdybych to měl jako žokej,“ žertoval Josef Váňa a dobrou náladu si udržel i při dotazu, jestli se tedy příští rok nepokusí rozšířit svou sbírku titulů z Velké pardubické i jako žokej. „Uvidíme, máme No Time To Lose. Honzík si příští rok vezme jiného koně a já to zkusím.“

Velkou pardubickou vyhrál No Time To Lose s Kratochvílem. Váňa má 10. trenérský triumf

Číst článek

Mimochodem, fanoušci nebudou muset čekat celý rok na to, aby Josefa Váňu staršího znovu viděli v sedle. Už nadcházející neděli se představí v pražské Chuchli v exhibičním souboji s další legendou dostihového sportu Václavem Chaloupkou.

„Já bych měl jet s Vencou Chaloupkou v teplákách, na rajtky už nemáme, abychom se nechali ušít nové. Jelikož jsme trochu přibrali, tak pojedeme na nějakých koních, ale nevím ještě plemeno. Mohou to být poníci nebo chladnokrevníci, noríci. Uvidíme,“ bavil přítomné Josef Váňa.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme