Pilota formule 2 Correu po dvou týdnech probudili z umělého spánku, jeho stav je vážný

Po dvou týdnech probudili lékaři amerického automobilového jezdce Juana Manuela Correu z umělého spánku, do kterého jej uvedli po těžké nehodě v závodě formule 2 ve Spa. Zdravotní stav dvacetiletého ekvádorského rodáka již není kritický, ale je vážný.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První havárii letošního ročníku Formule 1 si připsal Daniel Ricciardo ze stáje Renault hned po startu

Juan Manuel Correa měl těžkou nehodu na okruhu ve Spa (ilustrační foto) | Foto: AAP/Julian Smith | Zdroj: Reuters

Podle prohlášení jeho rodiny nyní čekají Correu náročné operace zlomených nohou. Zákroky museli lékaři kvůli špatnému stavu jeho poraněných plic odložit.

Tragédie ve formuli 2: po vážné nehodě na okruhu ve Spa zemřel mladý pilot Hubert

Číst článek

Correa musel být uveden do umělého spánku týden po nehodě ve Spa. Důvodem byla dechová zástava, která ho postihla po převozu z Belgie na kliniku do Londýna.

Americký mladík při závodě F2 v plné rychlosti kolem 270 km/h narazil do boku vozu francouzského jezdce Anthoinea Huberta, který se těsně před ním vrátil na trať po nárazu do svodidel. Dvaadvacetiletý Hubert havárii nepřežil, Correa vyvázl s frakturami obou nohou a menším zraněním páteře. V nemocnici v Lutychu se podrobil více než čtyřhodinové operaci.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme