Na Evropských hrách strávil judista Klammert týden, přesto si s sebou jako vášnivý čtenář vezl tři knihy

Jeho vrstevníci a kolegové si krátí volný čas sledováním seriálů, posloucháním hudby nebo třeba hraním videoher. Pětadvacetiletý judista David místo ovladače od herní konzole raději sáhne po knize. A svůj koníček nezanedbával ani na Evropských hrách v Minsku.

Tento článek je více než rok starý.

Minsk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vášnivý čtenář David Klammert

Vášnivý čtenář David Klammert | Foto: Instagram Davida Klammerta

„Zrovna mám Čas vlků. Je to o druhé světové válce a je to moc zajímavá knížka. Uvidíme, jestli bude zajímavá až do konce,“ popisuje Radiožurnálu český judista s knihou švédské autorky Elisabet Nemertové v ruce.

Vztah k četbě v sobě Klammert před lety objevil poté, co si jednu z knížek půjčil od svého reprezentačního kolegy Jakuba Ječmínka. Od té doby si rodák z Kroměříže buduje vlastní knihovnu a čte tolik, že by se za to nemusel stydět leckterý student Literární akademie.

Omezení jídelníčku, speciální oblek i pití kávy. Čeští judisté musejí na Evropských hrách snižovat váhu

Číst článek

„I si píšu, kolik jsem toho přečetl. V roce 2017 jsem přečetl 74 knížek za rok. Když má ale člověk hodně práce, tak jde četba samozřejmě stranou,“ říká Klammert s jasnými prioritami.

Severská krimi i motivační knihy

Mistr Evropy do třiadvaceti let si oblíbil především severskou literaturu, prostřednictvím knih se ale také mimo jiné snaží vzdělávat.

„Nejraději čtu severské krimi, jako je Jo Nesbø, od něj jsem přečetl všechno, od Larse Keplera to samé. Snažím se to ale prokládat naučnými nebo motivačními knížkami, abych nečetl jen to, co mě baví, ale i to, co mě může nějak posunout dál,“ vypráví.

Pětadvacetiletý judista si čas na četbu nachází i mezi zápasy, když v hale na chvíli potřebuje přijít na jiné myšlenky.

„Když jsem třeba vyhrál důležitý zápas a musím se připravit na další, ale mezi finálovými bloky mám dvě hodiny a hlava mi hrozně šrotuje, že musím, musím, musím… tak si otevřu knížku, hodinu si čtu, tím trochu zrelaxuju a pak se znovu připravuji na závody,“ vysvětluje český judista a milovník knih David Klammert.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme