Judista Ječmínek vypadl na mistrovství světa ve 3. kole. Prohrál s nadějným Lucemburčanem

Judista Jakub Ječmínek vypadl na mistrovství světa v Tokiu ve třetím kole kategorie do 73 kilogramů. První dva soupeře porazil rychle na ipon, ale pak nestačil na dvacetiletého Lucemburčana Claudia Nunese dos Santose. Postupem do třetího kola šestadvacetiletý Ječmínek vyrovnal své maximum na mistrovství světa z roku 2017.

Tokio Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Judista Jakub Ječmínek (v modrém)

Judista Jakub Ječmínek (v modrém) | Zdroj: Profimedia

Při páté účasti na mistrovství světa si Ječmínek na úvod poradil s Ahmadem Ajášem z Jemenu, kterého po 41 sekundách hodil, čímž ukončil zápas před časovým limitem. Podobně si vedl ve druhém kole s Julianem Sanchem z Kostariky, kterého porazil na ipon po 23 sekundách.

Judisté se mohou během šampionátu spolehnout na podporu fanoušků. V hale Budókan je slyšet i čeština

Číst článek

Oba soupeři byli ze druhé stovky světového žebříčku, zatímco Ječmínkovi v něm patří 56. příčka.

Ve druhé stovce se mezi dospělými nachází také Lucemburčan Dos Santos, který je ale juniorskou světovou třináctkou. Na rozdíl od předchozích dvou duelů Ječmínek úvod zápasu nezachytil. Dos Santos si rychle připsal wazari a pak už českému reprezentantovi žádnou bodovanou techniku nedovolil.

Na šampionátu nastoupí ještě čtyři Češi, největší medailové šance se přisuzují olympijskému vítězi Lukáši Krpálkovi v kategorii nad 100 kg. Ta je na programu v sobotu. Turnaj v kolébce juda je generálkou na olympijské hry, které se za rok uskuteční právě v hale Budókan.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme