Judista Ječmínek spoléhá na dravost a čistou hlavu. Patří k největším nadějím, chválí trenér

Jakub Ječmínek je vedle Lukáše Krpálka jednou z největších nadějí českého juda pro příští olympijské hry. A snad i pro mistrovství Evropy ve Varšavě, do kterého nastoupí už dnes dopoledne.

Tento článek je více než rok starý.

Varšava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Judista Jakub Ječmínek

Judista Jakub Ječmínek | Foto: Český olympijský výbor

„V tuhle chvíli je na tom velice dobře. Navíc je šikovný a talentovaný. Podle mého názoru patří společně s Krpálkem a Pulkrábkem mezi nejvyšší přísliby pro olympijskou kvalifikaci do Tokia", nešetřil superlativy na adresu Jakuba Ječmínka po tréninku reprezentační kouč Petr Lacina.

Čtyřiadvacetiletý judista pražského USK je prototypem houževnatého, cílevědomého a velmi vybaveného judisty. Své soupeře neudolává silou, jako jeho velký vzor Lukáš Krpálek, ale má jiné přednosti.

„Je to hlavně asi rvavost, i za nepříznivého stavu se dokážu prát, jako by to bylo vyrovnané. Dokážu jít s čistou hlavou za vítězstvím," popisuje své klady Ječmínek.

Judista Jakub Ječmínek

Navíc dozrává mentálně a dokáže se na závody připravit nejen po fyzické stránce, ale umí se pozitivně naladit i psychicky. „Na soutěž se v hlavě připravuji delší dobu, snažím se dostat do takového rozložení, abych si věřil na každého soupeře. Když se mě trenéři ptali, koho chci, řekl jsem, že je mi to jedno," věří ve své síly Jakub Ječmínek.

Los nakonec přisoudil do cesty vesměs mladé nadějné judisty, kteří jsou na tom výkonnostně podobně jako český reprezentant. I proto věří, že se mu pořadí dojít ve vyřazovacích bojích evropského šampionátu co nejdál.

„Do minulého roku byl můj nejlepší výsledek deváté místo, které bych letos rád překonal. Sedmé místo by bylo velkým úspěchem a reálnou ambicí," přiblížil svůj cíl český judista. První zápas Jakuba Ječmínka začíná dnes krátce po 11. hodině.

Petr Kadeřábek, Štěpán Andr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme