Judista Petřikov postoupil na mistrovství světa do semifinále a čeká ho boj o medaile

Judista Pavel Petřikov poprvé v kariéře postoupil do semifinále mistrovství světa a v Budapešti se bude prát o medaili. Mimo jiné porazil světovou trojku Francisca Garrigose ze Španělska a nyní ho čeká světová dvojka Naohisa Takato z Japonska. Druhý z Čechů ve váhové kategorii do 60 kilogramů David Pulkrábek vypadl ve druhém kole.

Budapešť Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Judista Pavel Petřikov se bude na mistrovství světa v Budapešti prát o medaile

Judista Pavel Petřikov se bude na mistrovství světa v Budapešti prát o medaile | Zdroj: ČTK

Jednatřicetiletý Petřikov je na osmém MS a nejlépe dosud dopadl v roce 2009, kdy skončil na děleném sedmém místě. Po osmi letech dokázal své maximum vylepšit. Na mistrovství světa získali medaili z českých reprezentantů jen Vladimír Kocman, Jiří Sosna, Lukáš Krpálek a Petřikovův otec a trenér Pavel Petřikov starší, který byl stříbrný v roce 1981.

V prvním kole Petřikov porazil Ukrajince Artěma Lesjuka na wazari v závěru. Ve druhém kole měl za soupeře favorizovaného Garrigose, kterého však dokázal zaskočit.

Minutu a půl před koncem Petřikov světovou trojku zalomil na záda a hned se přestal prát s vidinou, že jde o ipon. Jenže rozhodčí ukázal jen wazari a duel nezastavil, čehož se Španěl snažil využít a Petřikova udržet na zemi. Po přezkoumání videa ale sudí rozhodnutí změnili a udělili českému reprezentantovi ipon.

Trefil jsem to na jednu ze svých osobních technik, kterou hodně piluju. Jsem rád, že mi to proti němu vyšlo, protože to byl určitě jeden z adeptů na medaili. To mě nakoplo do dalších bojů, řekl Petřikov Radiožurnálu.

V osmifinále se pak trápil se světovou pětapadesátkou Moritzem Plafkou z Německa. Dostal dva tresty, jenže po 40 vteřinách prodloužení dokázal bodovat wazari a mohutně slavil postup. Také ve čtvrtfinále musel do prodloužení, po minutě pak hodil Kazacha Gusmana Kyrgyzbajeva na ipon.

Byl to hodně těžký zápas. V únoru jsem s ním prohrál v Paříži. Má šikovný úchop a je to proti němu fyzicky dost náročné, popsal Petřikov. Teď je hlavní se z toho nepodělat. Mám tady velkou podporu, kamarády, ženu, sestru, tátu na lavičce. Budu se snažit to dotáhnout a chci vyhrát, dodal.

Jednu výhru si připsal i Pulkrábek, který zdolal Julia Molinu z Guatemaly. Ve druhém kole však ve druhé minutě prodloužení smolně podlehl Mansinhovi z Portugalska.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme