Medaile z Turecka. Judista Krpálek vybojoval na Grand Prix v Antalyi bronz

Český judista Lukáš Krpálek získal při svém prvním letošním startu na Grand Prix v turecké Antalyi bronzovou medaili v nejtěžší váhové kategorii nad 100 kilogramů. V závěrečném souboji porazil úřadujícího vicemistra světa Ušangiho Kokauriho z Ázerbájdžánu na ippon.

Tento článek je více než rok starý.

Antalya (Aktualizováno: 20:49 7. 4. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek na mistrovství světa v Baku

Český judista Lukáš Krpálek (archivní foto) | Zdroj: ČTK

Druhý muž světového žebříčku a nejvýše nasazený judista turnaje Krpálek porazil na úvod turecké Grand Prix Bulhara Ivajla Dimitrova. Český reprezentant po úspěšném chvatu dokonal svůj tradiční ipon v boji na tatami.

Ve druhém kole měl olympijský vítěz z Ria 2016 daleko více problémů s Bělorusem Vladislavem Těrpickým, kterého udolal až v nastavení. Ve čtvrtfinále ale přišla porážka, když Krpálka po třech napomenutích vyřadil Rumun Vladuta Simionescu.

Judista Krpálek si za úspěchy vysloužil delší pauzu, během ní bude nabírat sílu a váhu

Číst článek

Český judista si ale spravil chuť v opravách proti svému rivalovi Rusovi Inalu Tasojevovi, kterého v prodloužení udržel na zádech a oplatil mu porážku z finále říjnového Grand Slamu z Abú Zabí, kde mu podlehl po pouhých pěti sekundách.

I v boji o bronz byl Krpálek aktivní, záhy byl také napomínán, poté ovšem přišly v krátkém rozestupu dva povedené chvaty, které pro něj znamenaly jasné vítězství nad Ušangim Kokairim z Ázerbájdžánu, který na loňském mistrovství světa vybojoval stříbro.

„Je to jeden z mála soupeřů, na kterého vůbec nevím, co mám dělat, jak se prát. Nakonec jsme na to trochu přišli, musím úplně změnit styl,“ řekl Krpálek České televizi po souboji o bronzovou medaili.

Na startu nakonec nebyl avizovaný Teddy Rinner z Francie, dvojnásobný olympijský šampion a osminásobný mistr světa. Vítězem nejtěžší váhy se stal Roy Meyer z Nizozemska.

Krpálek se pral o medaili jako jediný z osmi českých reprezentantů. David Pulkrábek (do 60 kg), Pavel Petřikov (do 66 kg), Jaromír Musil (do 81 kg) a Eva Matějčková (do 78 kg) vyhráli jeden zápas, Ivan Petr (do 81 kg), Michal Horák (do 100 kg) a Věra Zemanová (do 57 kg) zůstali v Turecku bez vítězství.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme