Krpálek ovládl turnaj v Abú Dhabí a po devíti letech triumfoval na Grand Slamu

Judista Lukáš Krpálek zvítězil na Grand Slamu v Abú Dhabí. Dvojnásobný olympijský šampion ve finále váhové kategorie nad 100 kilogramů porazil úřadujícího mistra Evropy Nizozemce Jura Spijkerse na ipon.

Tento článek je více než rok starý.

Abú Zabí Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek

Lukáš Krpálek | Zdroj: Reuters

Turnaj kategorie Grand Slam ovládl Krpálek potřetí v kariéře a po devítileté pauze. Předtím se mu to povedlo dvakrát v roce 2013 v Paříži a Tokiu ještě ve váze do 100 kg.

Pár těžkých soupeřů tady bude, předpovídá judista Krpálek. V Abú Dhabí by rád vybojoval medaili

Číst článek

Na cestě za triumfem v Abú Dhabí Krpálek vyřadil Itala Sylvaina Lorenza Agra, Slovince Eneje Mariniče a světovou jedničku Temura Rachimova z Tádžikistánu. Ve finále si jednatřicetiletý jihlavský rodák poradil i se Spijkersem.

V průběhu souboje byl sice Krpálek dvakrát napomínán za pasivitu, ale v poslední, páté minutě přišpendlil soupeře k tatami a mohl se radovat z prvního vítězství od loňských olympijských her v Tokiu.

Se Spijkersem se Krpálek utkal po více než čtyřech letech a znovu uspěl. V březnu 2018 nizozemského judistu na Evropském poháru v Praze porazil v prodloužení v zápase o třetí místo.

Triumfem v Abú Dhabí si Krpálek zlepšil náladu po nezdaru na nedávném mistrovství světa, kde vypadl ve čtvrtfinále.

Dalším českým judistům se na Grand Slamu nedařilo. V sobotu Renata Zachová vyhrála alespoň jeden zápas ve váze do 63 kg. David Pulkrábek (do 60 kg), David Klammert (do 90 kg) a Věra Zemanová (do 57) skončili v turnaji hned po prvním souboji.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme