‚Rozhodně nekončím.‘ Krpálek chce ještě medaili z olympiády a domácího evropského šampionátu

Judista Lukáš Krpálek se stal podruhé v kariéře mistrem světa. Poprvé zvítězil v roce 2014 v hmotnostní kategorii do 100 kilogramů. Teď vítězství zopakoval v Tokiu ve váze nad 100 kilogramů.

Tento článek je více než rok starý.

Tokio Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek.

Lukáš Krpálek. | Foto: Issei Kato | Zdroj: Reauters

„Byl to můj obrovský sen. Povedlo se mi vyhrát Evropu i svět ve dvou vahách. Ještě bych to chtěl završit olympiádou a samozřejmě mistrovstvím Evropy na domácí půdě. Doufám, že tyhle dva sny se mi ještě splní,“ prozradil své sny Lukáš Krpálek, když v doprovodu trenéra Petra Laciny kráčel rozesmátý halou Budo-Kan se zlatou medailí na krku.

Přehrát

00:00 / 00:00

'Rozhodně nekončím.' Krpálek chce ještě medaili z olympiády a domácího evropského šampionátu

Když se v Japonsku pral na mistrovství světa naposledy, bylo to v roce 2010 a bylo z toho tehdy deváté místo. Jenže od té doby Lukáš Krpálek sbíral jeden úspěch za druhým.

O rok později už bral v Paříži bronz, stejně jako o další dva později v Riu. Jako první Čech vyhrál v roce 2014 mistrovství světa a před třemi lety opanoval olympijský turnaj. Teď přidal do sbírky další zlatý úspěch.

„Je to pro mě obrovská pohádka, i kdyby se už nic nemělo podařit vyhrát. Můžu slíbit fanouškům, že rozhodně nekončím a budu chtít ještě nějakou medaili urvat. Minimálně tu olympijskou,“ slibuje dvojnásobný mistr světa Lukáš Krpálek.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme