Krpálek získal cenu Gutha-Jarkovského pro sportovní výkon loňského roku. ‚Stále mám motivaci,‘ říká

Judista Lukáš Krpálek získal potřetí Cenu Stanislava Gutha-Jarkovského. Tu dostává sportovec za nejhodnotnější výkon roku. Krpálek získal cenu se zpožděním za minulý rok, kdy si svou trpělivostí, silou a obratností vybojoval v Tokiu druhou zlatou medaili na olympijských hrách.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek s cenou Stanislava Gutha-Jarkovského

Lukáš Krpálek s cenou Stanislava Gutha-Jarkovského | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

„Popravdě bych už ani nedokázal spočítat, kolikátá je to trofej. Těch cen už je opravdu spousta,“ říká s úsměvem Lukáš Krpálek držící v ruce krásnou sochu na mohutném podstavci s bohyní Niké, která v řecké mytologii symbolizuje bohyni vítězství.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy Lukáše Krpálka po zisku Ceny Gutha-Jarkovského v příspěvku Davida Nyče

Lukáše Krpálka už asi další z řady ocenění ani nedojímá. Ne že by nad tím snad jen mávnul svojí silnou rukou, ale už si zvykl na společenský oděv i na proslovy před tleskajícím a přihlížejícím obecenstvem.

Až to celé vede k otázkám, jak dlouho ještě bude mít úspěšný judista chuť, sílu a motivaci, přeprat dalšího a dalšího soupeře.

„Mě žene dopředu každý další turnaj, na kterým startuji. Ač se to nemusí zdát po tom všem, co člověk vyhraje, tak pro mě je návrat na tu žíněnku a touha zase vyhrát obrovskou motivací. A stejně tak to budu mít i dál,“ prozradil Radiožurnálu.

S přípravou po volnějším období začne Lukáš Krpálek už jako trojnásobný držitel ceny Gutha-Jarkovského.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme