Pět vteřin a zlato je pryč. Rus Tasojev porazil ve finále Grand Slamu Lukáše Krpálka

V pondělí se ve Spojených Arabských Emirátech uskutečnily finálové zápasy judistického Grand Slamu. Do duelu ve hmotnostní kategorii nad 100 kg se probojoval český reprezentant Lukáš Krpálek. Ten se o zlatou medaili utkal s Rusem Inalem Tasojevem, který se stal loni juniorským světovým šampionem.

Tento článek je více než rok starý.

Abú Zabí Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek na mistrovství světa v Baku

Lukáš Krpálek na mistrovství světa v Baku | Zdroj: ČTK

Český judista ve své cestě do finále porazil nejprve Kazacha Galymžana Krikbaje a poté v prodloužení také Bělorusa Vladislava Ciarpického. Semifinále s Izraelcem Orem Sassonem ukončil Krpálek po minutě a půl, kdy hodil soupeře na ippon. 

Náplast na nepovedené mistrovství světa. Lukáš Krpálek vyhrál judistickou Grand Prix v Mexiku

Číst článek

Lukáš Krpálek nastoupil do finálového zápasu útočně, když šel ihned na tělo soupeře. Dvacetiletý Tasojev ale Krpálka přemohl a po pouhých pěti vteřinách ukončil utkání ipponem. Český judista tak získal stříbro a nenavázal na zlatou medaili, kterou před dvěma týdny získal na Grand Prix v mexickém Cancúnu.

Na třetím místě skončili v Abú Zabí hned dva judisté. Po souboji s Bělorusem Tsiarpitskisem získal bronzovou medaili zkušený Henk Grol z Nizozemska.

Spolu s ním se na třetí stupeň postavil Kyrgyzstánec Iurii Krakovetskii, jenž získal svůj cenný kov bez boje. Jeho soupeřem měl být totiž Izraelec Or Sasson, který se ale v semifinálovém duelu s Lukášem Krpálkem zranil, a tak ze zbytku Grand Slamu odstoupil.

and Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme