Judistu Krpálka zastavila ve finále turnaje Masters v Číně záda, přesto bude světovou jedničkou

Lukáš Krpálek obsadil na turnaji Masters v Číně druhé místo a v nejtěžší váhové kategorii nad 100 kilogramů bude novou světovou jedničkou. Český reprezentant vyhrál v Čching-tau tři zápasy a postoupil do finále, v němž se měl utkat s Japoncem Hisajošim Harasawou. Kvůli zranění zad však k zápasu o prvenství nenastoupil.

Čching-tao (Čína) (Aktualizováno: 14:39 14. 12. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Judista Lukáš Krpálek po porážce v souboji o bronz na Evropských hrách v Minsku

Lukáš Krpálek. | Foto: VALENTYN OGIRENKO | Zdroj: Reuters

Nejvýše nasazený český judista měl v úvodním kole volný los, poté porazil Poláka Macieje Sarnackého, Kokora Kageuru z Japonska i Brazilce Davida Mouru. Harasawu letos Krpálek zdolal v boji o zlato na mistrovství světa v Tokiu, zranění zad však jejich dalšímu zápasu zamezilo.

Prodej lístků zahájen. ‚Věřím, že to bude výjimečná akce,‘ těší se Krpálek na mistrovství Evropy v Praze

Číst článek

Díky finálové účasti se olympijský vítěz z Ria Krpálek posune do čela světového žebříčku. V kategorii nad 100 kilogramů se na první pozici ocitne poprvé.

Z turnajů Masters má Krpálek nyní dvě stříbra a bronz. Turnaj v Čching-tau vynechali dosavadní světová jednička Guram Tušišvili z Gruzie i desetinásobný mistr světa Francouz Teddy Riner.

V kategorii do 90 kg vypadl David Klammert hned v prvním kole. Podlehl Japonci Kentovi Nagasawovi a nenavázal na páté místo z loňského ročníku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme