Bratři judisté. Českou republiku poprvé v historii reprezentují na mistrovství světa dva bratři

Ještě nikdy se historii českého juda nestalo, aby na jednom mistrovství světa reprezentovali zemi dva bratři. Tedy až do toho právě probíhajícího. V neděli bojoval v Baku na tatami Ivan Petr a v pondělí se na něm představí jeho bratr Jiří Petr.

Tento článek je více než rok starý.

Baku Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivan a Jiří Petrovi (zleva)

Ivan a Jiří Petrovi (zleva) | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Pro mě je určitě příjemné mít tady bráchu, rozumím si s ním nejvíc. Když se rozcvičujeme spolu, tak nám to sedí nejvíc, protože přesně víme, co ten druhý potřebuje,“ popisuje pro Radiožurnál Jiří Petr.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vůbec poprvé na mistrovství světa závodí za českou judistickou reprezentaci dva bratři. Jiří a Ivan Petrovi se ale přímo na soutěžním tatami nepotkají

„Je to o vzájemné podpoře. S bráchou si rozumím nejvíc,“ doplňuje svého bratra o dva roky starší Ivan.

I díky malému věkovému odstupu se oba sourozenci doma pošťuchovali a občas došlo i na nějakou tu bitku, ale právě judo jejich dětské rvačky ukončilo.

„Když jsme byli malí, tak jsme se hádali a občas se i poprali. Ale díky judu se člověk vybije na žíněnce a už nemá sílu na něco jiného,“ usmívá se Jiří Petr.

Teď se oba bratři perou v reprezentačních kimonech. Před nimi se v národních barvách představili i sourozenci Krpálkovi, ale to bylo pouze na evropském šampionátu.

Masáže či vytažení krve ze zlomené chrupavky. Judistům na mistrovství světa pomáhá i fyzioterapeutka

Číst článek

Ivan a Jiří Petrovi si první společní start schovali na mistrovství svět a pro oba je prý dobře, že každý v jiné hmotnostní kategorii.

„To bychom se museli prát spolu, a to by se mi nechtělo. S ním se pere hodně špatně,“ přiznává Ivan Petr.

„Mně to taky nevyhovuje, protože jak se dobře známe, tak přesně vím, co bude dělat. Dřív jsme byli v jedné váhové kategorii, ale já jsem přešel výš. Jednak proto, že jsem nechtěl hubnout, ale taky abychom nebyli v té samé,“ doplňuje Jiří svého bratra, který už má své vystoupení na šampionátu za sebou. 

V pondělí Jiřího čeká boj v hmotnostní kategorii do 90 kilogramů. Největší hvězda české výpravy Lukáš Krpálek se na tatami představí ve středu.

David Klammert a Jiří Petr se perou na MS v kategorii do 90kg. Podpora olympijského vítěze Lukáše Krpalka v hledišti je znát. Vše o #JudoWorlds2018 na @Radiožurnál

08:26 – 24. 09. 2018

4

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme