Bratři judisté. Českou republiku poprvé v historii reprezentují na mistrovství světa dva bratři

Ještě nikdy se historii českého juda nestalo, aby na jednom mistrovství světa reprezentovali zemi dva bratři. Tedy až do toho právě probíhajícího. V neděli bojoval v Baku na tatami Ivan Petr a v pondělí se na něm představí jeho bratr Jiří Petr.

Baku Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivan a Jiří Petrovi (zleva)

Ivan a Jiří Petrovi (zleva) | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Pro mě je určitě příjemné mít tady bráchu, rozumím si s ním nejvíc. Když se rozcvičujeme spolu, tak nám to sedí nejvíc, protože přesně víme, co ten druhý potřebuje,“ popisuje pro Radiožurnál Jiří Petr.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vůbec poprvé na mistrovství světa závodí za českou judistickou reprezentaci dva bratři. Jiří a Ivan Petrovi se ale přímo na soutěžním tatami nepotkají

„Je to o vzájemné podpoře. S bráchou si rozumím nejvíc,“ doplňuje svého bratra o dva roky starší Ivan.

I díky malému věkovému odstupu se oba sourozenci doma pošťuchovali a občas došlo i na nějakou tu bitku, ale právě judo jejich dětské rvačky ukončilo.

„Když jsme byli malí, tak jsme se hádali a občas se i poprali. Ale díky judu se člověk vybije na žíněnce a už nemá sílu na něco jiného,“ usmívá se Jiří Petr.

Teď se oba bratři perou v reprezentačních kimonech. Před nimi se v národních barvách představili i sourozenci Krpálkovi, ale to bylo pouze na evropském šampionátu.

Masáže či vytažení krve ze zlomené chrupavky. Judistům na mistrovství světa pomáhá i fyzioterapeutka

Číst článek

Ivan a Jiří Petrovi si první společní start schovali na mistrovství svět a pro oba je prý dobře, že každý v jiné hmotnostní kategorii.

„To bychom se museli prát spolu, a to by se mi nechtělo. S ním se pere hodně špatně,“ přiznává Ivan Petr.

„Mně to taky nevyhovuje, protože jak se dobře známe, tak přesně vím, co bude dělat. Dřív jsme byli v jedné váhové kategorii, ale já jsem přešel výš. Jednak proto, že jsem nechtěl hubnout, ale taky abychom nebyli v té samé,“ doplňuje Jiří svého bratra, který už má své vystoupení na šampionátu za sebou. 

V pondělí Jiřího čeká boj v hmotnostní kategorii do 90 kilogramů. Největší hvězda české výpravy Lukáš Krpálek se na tatami představí ve středu.

David Klammert a Jiří Petr se perou na MS v kategorii do 90kg. Podpora olympijského vítěze Lukáše Krpalka v hledišti je znát. Vše o #JudoWorlds2018 na @Radiožurnál

08:26 – 24. 09. 2018

4

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme