Předvedla nádherný výkon, za který jí chválím, říká k judistce Matějčkové trenér Jaromír Ježek

Judistka Alice Matějčková má za sebou premiéru na mistrovství světa. Dvacetiletá Češka prohrála v úvodním kole s Ruskou Babincevovou. Kromě favorizované soupeřky se v Baku prala těsně před vstupem na tatami také s velkou nervozitou.

Baku Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alice Matějčková při mistrovství světa

Alice Matějčková při mistrovství světa | Foto: David Šváb | Zdroj: ČTK

„Nervozita byla velká. Když jsem nastoupila na žíněnku, tak to ze mě spadlo. Před tím zápasem to ale bylo strašný,“ popisovala pro Radiožurnál pocity před prvním zápasem na mistrovství světa Alice Matějčková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Představení Alice Matějčkové na mistrovství světa může pomoci dalším judistkám

Na jejím výkonu to ale nebylo na žíněnce vůbec znát. Favorizovanou Rusku Babincevovou hodně potrápila. Měla několik výborných nástupů a chyběl jen kousek, aby si připsala bodovanou techniku. Sympatický výkon Matějčkové ocenil i Jaromír Ježek.

„Opravdu předvedla nádherný výkon, za který jí chválím. Taková budoucí hvězdička je teď mezi námi,“ pochválil svou svěřenkyni Jaromír Ježek.

Judista Horák zaznamenal na mistrovství světu jednu výhru, Matějčková skončila po prvním zápase

Číst článek

Ten si na šampionátu odbyl také premiéru, a to v roli trenéra ženské reprezentace. Bývalý vynikající judista je navíc přesvědčený o tom, že na dalších velkých akcích nebude u tatami koučovat jenom Alici.

„Myslím, že mezi juniorkami se rodí super hvězdy, tak budeme doufat, že přijdou ještě další a další a náš tým se rozroste. Myslím si, že když tady viděly Alici, jak se prala, tak to dodá sebedůvěru jak v ní, tak v další ženy,“ věří Ježek.

Alice Matějčková byla po sedmi letech první českou judistkou, která se prala na světovém šampionátu. Teď to vypadá, že na další roky budu české žen pravidelnými účastnicemi a možná ve větším počtu.

Pod vedením Jaromíra Ježka se v budoucnu dočkáme i medaile, kterou z velké akce přivezla naposledy Michaela Vernerová z mistrovství Evropy v roce 2000.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme