Na judistickém MS se představí třetí Čech. Ječmínek chce navázat na Petřikova

Jakub Ječmínek je třetím českým judistou, který se představí na světovém šampionátu v Baku. Oproti svým předchůdcům, Pulkrábkovi s Petřikovem má jednu výhodu, mohl si totiž zvyknout na atmosféru šampionátu.

Baku Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Judista Jakub Ječmínek

Judista Jakub Ječmínek | Foto: Český olympijský výbor

„Ázerbájdžánci mají judo rádi, jsou dobří judisté a umějí pořádat turnaje. Atmosféra je tady cítit a rozhodně se nebojím, že bych byl vůči závodům apatický,“ říká pro Radiožurnál Jakub Ječmínek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na judistickém MS se představí třetí Čech. Ječmínek se chce navázat na Petřikova

Apatický rozhodně Ječmínek nezůstane. Je sice v 25 letech už zkušeným judistou a za sebou má celou řadu turnajů s většími či menšími úspěchy, jenže tenhle turnaj je přeci jen něco jiného a to nejen kvůli názvu.

„Je to jiné v tom, že takových těch řadových turnajů máme za rok celou spoustu a některé chyby se dají prominout. Mistrovství světa je přece jen jednou za rok, je za něj dvacetinásobek bodů a je to klíčová položka vzhledem k olympiádě. K mistrovství světa i směřuje příprava, takže je to jiné, než jakýkoliv jiný závod,“ vysvětluje Ječmínek.

Judista Petřikov skončil na mistrovství světa v Baku devátý

Číst článek

K tomu, aby Jakub Ječmínek uspěl, ale potřebuje překonat velmi těžké soupeře. Už v prvním kole na něj čeká devátý muž světového žebříčku Kanaďan Arthur Margelidon. Recept na něj Jakub Ječmínek má, vypozoroval ho u svého kolegy Pavla Petřikova.

„Páča je neuvěřitelně zkušený profesionální judista a je na něj radost se koukat. Jak se pere, snaží se zápasy kouskovat, dělat hodně chvatů, hodně do pohybu. A potom v momentě, kdy jsou soupeři unavení, tak začíná dominovat a vítězí. Doufám, že na stejnou taktiku navážu,“ říká Ječmínek.

Petřikovi vynesla tahle taktika deváté místo a to by byl pro Jakuba Ječmínka nejlepší výkon na mistrovství světa.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme