Judista David Klammert končí na mistrovství světa po 2. kole, vypadl také Jiří Petr

Judista David Klammert překvapivě vypadl na mistrovství světa v Baku už ve 2. kole po porážce s Robertem Florentinem z Dominikánské republiky. Přitom věřil, že ve váze do 90 kilogramů může dojít až do závěrečných bojů. Ve 2. kole skončil i další český zástupce Jiří Petr.

Tento článek je více než rok starý.

Baku Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Judista David Klammert (vlevo) prohrál na MS v osmifinále

David Klammert (vlevo) | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Klammert patřil spolu s Lukášem Krpálkem k aspirantům na medaili. Za poslední rok se o ni pral na šesti turnajích včetně dvou Grand Slamů a do Baku přijel nejlépe připraven, jak se kdy cítil. Ale na tatami to nedokázal zúročit.

Bratři judisté. Českou republiku poprvé v historii reprezentují na mistrovství světa dva bratři

Číst článek

Proti vyššímu Dominikánci, který má dva bronzy z amerických šampionátů, nebyl tak aktivní jako jindy. Po 90 vteřinách nezareagoval na soupeřovu uči-matu a prohrál na ippon.

Dobrý výkon naopak předvedl Jiří Petr, který v prvním kole porazil Litevce Rokase Nenartavičiuse už za 68 sekund, když ho nejprve hodil na wazari a následně i na ippon.

Ve 2. kole prohrával s Polákem Rafalem Kozlowským na wazari, ale poté srovnal a v závěru sahal po vítězství, když kontroval soupeřův útok, ale sudí přisoudili ippon Polákovi. S tím Petr nesouhlasil, ale musel porážku přijmout.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme