Judista David Klammert končí na mistrovství světa po 2. kole, vypadl také Jiří Petr

Judista David Klammert překvapivě vypadl na mistrovství světa v Baku už ve 2. kole po porážce s Robertem Florentinem z Dominikánské republiky. Přitom věřil, že ve váze do 90 kilogramů může dojít až do závěrečných bojů. Ve 2. kole skončil i další český zástupce Jiří Petr.

Baku Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Judista David Klammert (vlevo) prohrál na MS v osmifinále

David Klammert (vlevo) | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Klammert patřil spolu s Lukášem Krpálkem k aspirantům na medaili. Za poslední rok se o ni pral na šesti turnajích včetně dvou Grand Slamů a do Baku přijel nejlépe připraven, jak se kdy cítil. Ale na tatami to nedokázal zúročit.

Bratři judisté. Českou republiku poprvé v historii reprezentují na mistrovství světa dva bratři

Číst článek

Proti vyššímu Dominikánci, který má dva bronzy z amerických šampionátů, nebyl tak aktivní jako jindy. Po 90 vteřinách nezareagoval na soupeřovu uči-matu a prohrál na ippon.

Dobrý výkon naopak předvedl Jiří Petr, který v prvním kole porazil Litevce Rokase Nenartavičiuse už za 68 sekund, když ho nejprve hodil na wazari a následně i na ippon.

Ve 2. kole prohrával s Polákem Rafalem Kozlowským na wazari, ale poté srovnal a v závěru sahal po vítězství, když kontroval soupeřův útok, ale sudí přisoudili ippon Polákovi. S tím Petr nesouhlasil, ale musel porážku přijmout.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme