Judisté se mohou během šampionátu spolehnout na podporu fanoušků. V hale Budókan je slyšet i čeština

Ve slavné tokijské hale Budókan se najde také ostrůvek českých fanoušků. A dost početný. Co fanoušky vedlo k daleké cestě do Japonska na mistrovství světa v judu, zjišťoval reportér Radiožurnálu Petr Kadeřábek.

Tento článek je více než rok starý.

Tokio Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fanoušci na mistrovství světa v judu v Tokiu

Čeští fanoušci na mistrovství světa v judu v Tokiu | Foto: Petr Kadeřábek

„Spojili jsme tréninkový kemp s dětmi s návštěvou mistrovství světa, abychom zažili atmosféru. Takže už jsme tu měsíc, trénovali jsme v Nagoje, chvilku v Tokiu a náš pobyt vyvrcholil právě mistrovstvím,“ řekla jedna z fanynek Andrea Pokorná.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na judistickém světovém šampionátu v dalekém Tokiu se objevil i ostrůvek českých fanoušků. Více v reportáži Petra Kadeřábka

V Tokiu bylo judo poprvé na olympijských hrách a hala Budókan je svou atmosférou vyhlášená. „Hala je výborná a určitě to bude výjimečné mistrovství světa. Máme vlajky, pokřik a děti se strašně těšily na Páču, který se na ně byl i podívat, když jely na trénink,“ řekla česká fanynka.

„Páča“ je zažitá přezdívka českého reprezentanta Pavla Petřikova, který se s celou skupinou zná osobně. Do Hradce Králové totiž jezdí pomáhat na tréninky.

Judista Petřikov nestačil na světovou dvojku a na svém posledním šampionátu vypadl ve druhém kole

Číst článek

„Lístky jsme koupili na dva dny. Vstupné na jeden den stojí pro jednoho osm tisíc jenů, žádné dětské slevy,“ vysvětlila Pokorná. Osm tisíc jenů je v přepočtu zhruba osmnáct set českých korun, utracených peněz ale čeští fanoušci nelitují. Jejich podporu ocenil i sám Pavel Petřikov.

„Jsem rád, že jsem se s nimi mohl potkat. I děti byly podle mě rády, viděly tady celou reprezentaci. Bylo hezké je slyšet, když ocenili nějakou povedenou akci nebo povzbuzovali během přestávky,“ řekl Petřikov.

Zkušený český judista předvedl celé skupině jednu výhru a pak dlouho vyrovnanou bitvu se světovou dvojkou Japoncem Murijamou.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme