Judista Petřikov nestačil na světovou dvojku a na svém posledním šampionátu vypadl ve druhém kole

Judista Pavel Petřikov vypadl na mistrovství světa v Tokiu ve druhém kole. Zkušený český reprezentant ve váze do 66 kilogramů nejprve porazil po dvou minutách na ipon indického soupeře Džaslína Singha Sainiho, ale ve druhém duelu byl nad jeho síly nasazený Japonec Džoširo Marujama.

Tento článek je více než rok starý.

Tokio (Aktualizováno: 12:48 26. 8. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Judista Pavel Petřikov

Judista Pavel Petřikov | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

S druhým mužem světového žebříčku Petřikov prohrával na wazari. Snahu o vyrovnání v závěru soupeř využil k rozhodujícímu chvatu, kterým ukončil účinkování třiatřicetiletého českého judisty na světových šampionátech. „V posledních vteřinách jsem zkoušel jít tělo na tělo, ale nevyšlo to,“ řekl v rozhovoru pro Radiožurnál.

Judista Pulkrábek skončil na mistrovství světa na 17. místě. ‚Lékem nejsou slzy, ale víc tréninku,‘ řekl

Číst článek

„Dvě a půl minuty to bylo poměrně vyrovnané, i když on měl v útoku určitě navrch. Měl jsem dva nadějnější pokusy, kdy zůstal na kolenou, ale měl mě docela načteného,“ přiznal český reprezentant.

Petřikov startoval na MS podesáté a dopředu avizoval, že je to jeho poslední světový šampionát. Jeho nejlepším výsledkem zůstalo páté místo z předloňského turnaje v Budapešti, kdy ještě soutěžil ve váze do 60 kg. Po přestupu do šestašedesátky byl loni v Baku devátý.

„Platí, že to bylo moje poslední mistrovství světa. Příští rok v dubnu je ještě mistrovství Evropy v Praze, ale uvidíme. Nerad bych teď v emocích řekl něco, čeho bych pak litoval,“ řekl Petřikov.

Na šampionátu nastoupí ještě pět Čechů, největší medailové šance se přisuzují olympijskému vítězi Lukáši Krpálkovi v kategorii nad 100 kg. Ta je na programu v sobotu. Turnaj v kolébce juda je generálkou na olympijské hry, které se za rok uskuteční právě v hale Budókan.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme