Judista Pulkrábek skončil na mistrovství světa na 17. místě. ‚Lékem nejsou slzy, ale víc tréninku,‘ řekl

Judista David Pulkrábek prohrál ve třetím kole mistrovství světa v Tokiu s Dijorbekem Urozbojevem z Uzbekistánu. První český reprezentant, který se na šampionátu v japonské metropoli představil, měl na úvod kategorie do 60 kg volný los, poté porazil na ipon Isáma Bassúa z Maroka. Bronzový olympijský medailista z Ria Urozbojev byla ale nad jeho síly.

Tokio Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pulkrábek

David Pulkrábek | Foto: IJF

Pulkrábek tak skončil na děleném 17. místě v kategorii do 60 kilogramů. „V judu je všechno možné, je to nevyzpytatelný sport. Bohužel, se to dnes neotočilo v mé štěstí. Moc mě to mrzí, ale lékem nejsou slzy, ale víc tréninku,“ řekl Pulkrábek pro Radiožurnál.

Na šampionátu nastoupí ještě šest Čechů, největší medailové šance se přisuzují olympijskému vítězi Lukáši Krpálkovi v kategorii nad 100 kg. Ta je na programu příští sobotu. Turnaj v kolébce juda je generálkou na olympijské hry, které se za rok uskuteční právě v hale Budókan.

Petr Kadeřábek, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme